Oblikovalci igralnih hiš za otroke pogosto poudarjajo, da so te namenjene predvsem učenju in spoznavanju sveta na njim lasten način. Prvi in najpomembnejši korak, ki se ga moramo pri postavitvi hišice držati, je pravi dizajn.

right_playhouse_for_children_1.jpg

Trgovine ponujajo številne ideje, vendar pa lahko kljub temu ustvarite nekaj osebnih detajlov. Poskrbite, da bo hiša zabavna, saj se bo le tako vaš otrok v njej igral ure in ure. Ponavadi so vrtne igralnice okrašene z risbami s kredo in očarljivimi motivi iz slikanic s pravljicami. To je primerno predvsem za otroke, ki so mlajši od 10 let, če pa gre za starejše otroke, je najboljša izbira vsekakor les.

Ko otroku podarimo vrtno hišico, ga s tem učimo odgovornosti. To je glavna ideja, ki stoji za postavitvijo prostora na vrtu, ki je namenjen igranju in zabavi. Ponavadi so takšne arhitekture ekološke in izdelane iz okolju prijaznega lesa.

right_playhouse_for_children_2.jpg

Pravilna velikost hiše je povezana z otrokovo starostjo, vendar velja: večja kot je, boljša je.

Številni proizvajalci ponujajo popolnoma opremljene vrtne hišice, ki jih preprosto postavimo sredi vrta. Vendar svetovalci za otroško igro nakup le teh odsvetujejo in priporočajo vrtne ute brez igrač.

right_playhouse_for_children_3.jpg

Tudi barvna paleta je detajl, o katerem je dobro razmisliti. Odločite se za svetle barve, izbiro odtenkov pa prepustite otroku. To bo pravzaprav prvo otrokovo arhitekturno potovanje, zato naj bo hišica takšna, da jo bo otrok resnično vzljubil.