V severnem delu, kjer je tudi vhod, so nameščeni stranišče za goste, kopalnica, kopalnica za otroke in gospodarsko poslopje, ki se glede na potrebe lahko uporablja tudi kot pisarna. Ostali del hiše je namenjen bivanju. Masiven lesen strop optično poudari višino prostora, kar še dodatno polepša že tako prostrane prostore. Na to se navezujejo tudi okna, ki so usklajena z višino prostorov.

Osrednji prostor bivališča je dnevna soba z dodanim steklenim atrijem. Novi sistem difuzno odprtih sten ima skupno izolacijo debeline 30 centimetrov. Izdelana je iz žagovine ali ovčje volne. Toplotna prehodnost skozi ovoj objekta (U vrednost) je 0,126 vata na kvadratni meter Kalvina.

Takšna instalacija omogoča na vseh ravneh popolno prilagoditev pri nameščanju hišnih napeljav. Vodovodne cevi namestijo brez večjih težav in nevarnosti, da bi prebili izolacijski sloj. Okna v kombinaciji lesa in aluminija s trojnim slojem zasteklitve in žaluzijami z notranje strani zadržujejo toploto, vročino pa ohranjajo izven objekta.

Taka hiša porabi manj kot 60 kilovatnih ur energije na kvadratni meter letno. Glede na to, da je objekt novejše izvedbe, konkretnejši podatki zaenkrat še niso na voljo. Ekološki način gradnje in okolju prijazen material pa sta zaslužna za ugodno počutje v tem zelo lepo zasnovanem objektu. Cena hiše se giblje okrog 300.000 evrov.