Avtomobil bo v nedrju skrival baterije z zmogljivostjo 4,5 do 17,3 kilovatne ure. Dosegel bo največjo hitrost 90 kilometrov na uro in bo z enim polnjenjem zmogel prevoziti od 40 do 160 kilometrov, kar je zadovoljivo za normalne dnevne potrebe povprečnega človeka. Izdelan bo iz biološkega kompozita na rastlinski osnovi. Tovrstni materiali postajajo vedno bolj popularni, saj so izjemno lahki in cenovno dostopni.

Znanstvenik John Wolodoko iz Alberta Innovates Technology Futures, ki je razvil proizvod, pojasnjuje: »Naravni materiali, kot je na primer konoplja, so lahko učinkovita ekološka alternativa  pridobivanju kompozitov iz konvencionalnih materialov«. Družba ima sedež v Edmontonu, konopljo pa gojijo v Vegrevillu.

Vzgoja konoplje v Kanadi je legalna, v ZDA pa prepovedana. V preteklosti so material uporabljali za izdelovanje tekstila, vrvi in papirja. Danes iz nje izdelujejo številne produkte, med drugim biološko razgradljivo plastiko. Industrijska konoplja vsebuje le majhne količine THC-ja (tetravodikokanabinol). Za primerjavo: marihuana, opojna različica konoplje, vsebuje kar petdesetkrat več te substance kot navadna industrijska konoplja.