Večpredstavna tehnologija je danes prisotna povsod in skoraj ne obstajajo več prostori brez videozaslonov, zvočnikov in podobnih naprav. Kar spomnimo se sredstev javnega prevoza - avtobusov in vlakov, restavracij, lokalov in trgovskih centrov. Kljub temu pa so večpredstavne naprave najpogosteje zastopane v stanovanjih. Zabavna elektronika, kot so na primer televizorji, avdiokomponente, računalniki in dodatna oprema, postajajo vedno bolj dovršeni, priročni in tanki.

Televizorji so se naselili skoraj v vse hišne prostore. Tako je eden namenjen gledanju poročil, drugi ligi prvakov, tretji telenovelam, četrti risankam... Radio je vse bolj pozabljena naprava, namenjena bolj ali manj le še jutranjemu bujenju. Zamenjale so ga različne glasbene naprave, ki jih nekateri proizvajalci imenujejo kar Sound Tower, Sound System, Music Dome… Praviloma gre za tehnologijo vrhunskih oblik in kvalitete. Te naprave so ponavadi povezane tudi z DVD-ji in televizorji, kar nam skupaj da tako imenovan hišni kino.

Ne pozabite na varnostne zahteve

Vsak takšen sistem si je seveda nemogoče zamisliti brez zvočnikov, za katere velja: čim dražji so, boljši so. Torej, če je dom do popolnosti opremljen z različnimi večpredstavnimi napravami, zakaj ne bi namesto običajnega prastarega radia postavili v kopalnico televizor in zvočnike? Gledanje poročil ali filma med ležanjem v vroči kopeli je naravnost odlično.

Ob tem pa ne pozabite na varnostne zahteve, ki so povezane z vsako električno in elektronsko opremo v vlažnih prostorih. Te so namenjene predvsem zaščiti pred električnim udarom. Vsa  oprema in instalacije morajo biti primerno zaščitene pred električnim udarom. Ugotovite jo po oznaki IP in dveh številkah. Višji kot sta, večji je nivo zašite. Tržišče pa že dolgo ponuja tudi kopalnicam, bazenom, savnam, wellness centrom in podobnim kompleksom namenjeno tehnologijo. Zato namestitev večpredstavnih naprav v kopalnici ne bi smel biti prehud zalogaj.