Dekoraterji, ki so vsak dan v stiku z barvami, se z njimi igrajo. Sobe opremljajo po meri blondink, črnolask, rjavolask, mornarjev, petičnežev, otrok in še bi lahko naštevali. Lepo je videti, če prostor odraža naš osebni slog. Morda je prav zaradi premišljeno dodelane podobe vanj težje povabiti naključne znance, toliko lažje pa prijatelje.

Barva za blondinke

Vsaka barva nas spominja na nekaj ali na nekoga. Nežna rožnata barva naj bi bila na kožo pisana izbirčnim svetlolaskam, ki živijo med puhastimi oblaki in spijo na zrnu graha.

Seksi barva

Dramatična črna spominja na zadimljene sobe, polne intimnih trenutkov in napetosti. Takšen prostor je videti skrivnosten in poželjiv. Dodajmo mu kanček usnjenih površin ali živalskih vzorcev in učinek bo popoln.

Nežni odtenki

Stene v nežnem odtenku vijolične barve so popolno ozadje za delovni kotiček. Vsebujejo kanček eksotike in se odlično dopolnjujejo s cvetjem in starinskimi fotografijami.

Barva, ki pomlajuje

Če vam je všeč močna rožnata v barvi ciklame, z njo ne pobarvajte vseh površin v sobi. Ciklamna je vesela barva, ki pomlajuje, menijo strokovnjaki.

Udobna barva

Rdeča ni za ljudi, ki se bojijo barv. Odtenek je treba izbrati premišljeno, saj lahko hitro dobimo kričeč prostor. Je topla in prijetna barva, ki jo mnogi povezujejo z vzhodom in Kitajsko. Soba, pobarvana v rdečo, je videti kot dragulj v stanovanju.

Barva za rjavolaske in spalnico

Barva sivke se odlično dopolnjuje z rjavimi in zlatimi odtenki pohištva, zaves in posode. V takšnem prostoru je prijetno bivati, saj deluje sveže in sproščeno. Nanesite jo na stene spalnice in dopolnite z belimi odtenki posteljnine. Učinek bo naravnost fascinanten.

Za majhne prostore

Rjava barva ustvarja dramatičen učinek in iluzijo prostora. Popestri prostor, ki bi bil drugače videti dolgočasen. Izberite različne odtenke rjave in z njimi označite prehodne in temačnejše prostore.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.