Površina hladilnika je narejena iz snovi, ki je odporna proti puščanju prstnih odtisov in je zato enostavna za vzdrževanje ter čiščenje. Zadnja stran hladilnika je popolnoma prekrita, kar pomeni, da na kompresorju ne bo več prahu, ravno tako se zaradi tega podaljša življenjska doba hladilnika in poveča učinkovitost delovanja.

V posebnem predalu za zelenjavo in sadje se pri običajnih hladilnikih po zaprtju vrat hladilnika ustvari tema, kar pa zagotovo ni idealno okolje za zelenjavo in sadje. Zato so pri Panasonicu v ta predal dodali modro/zeleno LED-osvetlitev, s katero po zapiranju vrat hladilnika osvetljujemo izmenično z zeleno in modro svetlobo sadje in zelenjavo ter s tem omogočamo precej daljšo obstojnost vitamina C in s tem svežino zelenjave in sadja na daljši rok. Temperaturo v tem predalu lahko nastavljamo ločeno od temperature hladilnega in zamrzovalnega dela, kar omogoča dodatno udobje in kakovost pri ohranjevanju živil.

Ker se pri Panasonicu zavedajo, da je varčna poraba energije vodilo 21. stoletja, so pripravili hladilnike, ki so v energijskem razredu A+ ali A++, kar velja za aluizvedbo zunanjosti. Poleg uporabe tehnologije INVERTER za kompresor uporabljajo tudi izolacijski material U-VACUA, ki je do 20-krat bolj učinkovit od običajnih materialov za izdelavo hladilnikov ter tudi mnogo tanjši, zaradi česar so hladilniki Panasonic najboljši, ko
govorimo od razmerju med velikostjo hladilnika in velikostjo hladilnega ter zamrzovalnega dela.

Običajni hladilniki z neposrednim ohlajanjem povzročajo nastajanje ledu in s tem slabše delovanje hladilnika. Pri Panasonicu zato uporabljajo tehnologijo No Frost, kar pomeni, da v zamrzovalnem/hladilnem delu ne nastaja led. S tem se povečata učinkovitost in moč hlajenja. Poleg vsega naštetega so osvetlitev v hladilniku v celoti prepustili LED-diodam, kar pomeni, da je poraba hladilnika za osvetljevanje 1 W oziroma do 10-krat manj kot pri konkurenčnih proizvajalcih, zato uporabniku ni treba menjavati žarnice, saj je življenjska doba LED-svetil do 50.000 ur. Izvlečni predal za sadje in zelenjavo je na vodilih, kar olajša nalaganje in uporabo tega predala.

Ker uporabljajo tehnologijo INVERTER in je zadnja stran povsem pokrita, so hladilniki Panasonic eni najtišjih hladilnikov na trgu, saj je hrup med delovanjem manjši od 37 dB. Notranjost hladilnika je prekrita z ioni srebra, kar v kombinaciji z vgrajenimi modrimi LED-diodami, filtrom Zelolite ter ventilatorjem za kroženje in čiščenje zraka v hladilniku poskrbi za 99,9999-odstotno uničevanje bakterij. Vse steklene police so zaradi varnosti narejene iz kaljenega stekla in so popolnoma prilagodljive.