Ogrodje poslovne stavbe Lido sestavlja montažna kovinska konstrukcija, ki ima vgrajeno fotovoltaično fasado. Z vgradnjo 300 m2 stekel debeline 40 mm z vgrajenimi fotovoltaičnimi celicami smo dosegli maksimalno toplotno in odlično zvočno izolacijo. Istočasno pa nam fasada z integrirano transparentno sončno elektrarno zagotovi 35.000 kwh električne energije na leto, kar pokrije letno porabo desetih stanovanjskih hiš.

Vgrajene fotovoltaične celice ponujajo odlično zaščito pred soncem in pripomorejo pri vzdrževanju primerne temperature v prostorih. Dodatna pomoč pri vzdrževanju temperature je tudi prezračevanje, grajeno po sistemu rekuperatorjev, ki imajo funkcijo vračila do 75 odstotkov prečiščenega in ohlajenega zraka.

Prav zaradi pravilne gradnje fasade in razporeditve prezračevanja stavbe Poslovna stavba Lido nima kotlovnice. Tako se v hladnejšem obdobju celotna stavba ogreva le s klimatskimi napravami v pritličju.

Investicija v fotovoltaično fasado se bo glede na finančne izračune povrnila v 20 letih. Načrtujemo pa že postavitev fotovoltaičnega skladišča, kjer bomo uporabili vsa pridobljena znanja pri gradnji Poslovne stavbe Lido. Tudi tokrat bomo naš idejni načrt fotovoltaičnega skladišča poskušali uresničiti s pomočjo ugodnejših finančnih sredstev v obliki posojil Eko sklada.

O pravilni odločitvi gradnje priča tudi priznanje ministrstva za gospodarstvo in poslovnega dnevnika Finance za izvedbo prve poslovne stavbe v Sloveniji z integrirano sončno elektrarno v fasadi.

Trgovsko-proizvodno podjetje Lido že dvajset let zastopa lastno proizvodnjo in ponudbo počivalnikov na slovenskem trgu. V Poslovni stavbi Lido vam strokovno usposobljeni svetovalci predstavijo sodobne modele izdelkov za notranje opremljanje ter vam svetujejo pri prijetnem in udobnem domovanju.

Poleg oblazinjenega programa – sedežnih garnitur in počivalnikov podjetja Lido – lahko izbirate med pohištvom evropskih proizvajalcev za dnevne prostore, jedilnice, spalnice, predsobe ter elegantnimi dodatki za dom.

Poslovna stavba Lido je odprta vsak delavnik od 9. do 19. ure in v soboto od 9. do 15. ure.
Za vse morebitne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 080 20 18 ali 01 750 24 06.