Pisane in vesele ali enobarvne in elegantne. Kakršnekoli zavese boste izbrali, bodo v vaše stanovanje prinesle šarm in romantiko. Zavese iz kroglic  za okna in vrata so privlačne predvsem zaradi različne strukture, barv in materialov.

Takšen okras pa v naših domovih ni najbolj pogost. Prej jih bomo videli v salonih z dekorativnimi materiali, trgovinah in nočnih klubih, vendar pa jih zaradi njihove raznolikosti lahko vključimo v katerikoli prostor. Pomembna sta le izbor materiala in barv.

Materiali ponujajo številne možnosti

Morski ambient, ki nas bo v tem prehodnem času še nekaj časa spominjal na poletje, bomo najlaže dosegli s pisanimi plastičnimi in steklenimi kroglicami. Elegantnemu in minimalistično opremljenemu pa se bodo najbolje podale enobarvne brez sijaja.

Materiali so različni: les, kovina, v temi svetleči se akril, kristali Swarovski…Tovrstne zavese so odlične za vizualno ločitev posameznih prostorov ali prostora v sobi. Na subtilen način lahko ločijo kuhinjo od dnevne sobe ali spalnico od garderobe. Možnosti so številne.

Unikaten detajl si lahko izdelate tudi sami

Kroglice dajo v kombinaciji z razsvetljavo zanimive rezultate. Lahko jih kombiniramo z barvo sten ali vzorcem pohištva. Odločite se lahko tudi za zaveso iz resic, ki bo prostoru dala eleganten nadih. Dostopne so v številnih barvah, lahko pa kombinirate različne odtenke.

Takšno zaveso pa si lahko izdelate tudi sami. Izberite želen  material: les, školjke, kamenčke oziroma vse, kar najdete v naravi. Lahko pa na oddelku za gumbe v blagovnici kupite tudi kroglice. Nanizajte jih na laks, žice ali vrvice in pritrdite na nosilec. Tako bo vaš dom dobil unikaten detajl.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.