Japonska je dežela z bogato tradicijo vrtov. Zato ni presenetljivo, da so prav japonski arhitekti ustvarili zanimivo vrtno harmonijo in okrog starega drevesa nepravilnih oblik ter košate krošnje oblikovali vrtno oazo. Gre za popoln primer, kako brez žrtvovanja dreves urediti zunanji prostor, ki je z nekaj truda mnogo lepši, prijetnejši, estetski in predvsem uporabnejši.

Vrt pred nizko družinsko hišo je ograjen z visoko leseno ograjo. Vrata v drevesno oazo so izdelana iz matiranega debelejšega stekla, zato so jasno viden element pri zamejitvi dvorišča. Ko enkrat vstopimo, se zavemo, da smo sredi mirne vrtne oaze, v kateri dominira stari hrast. Tla so prekrita s talnimi oblogami v imitaciji lesa in kamnitimi ploščami. Ob robu vrta je posajeno rastlinje, med katerim je skrita osvetljava, ki vrt ponoči odene v dramatične svetlobne tone.

Z vrta lahko neposredno vstopimo v jedilnico in kuhinjo ali pa potrkamo pri vhodnih vratih. Hiša je prekrita s kombinacijo lesenih in steklenih površin, ki odlično dopolnjujejo videz zelene oaze. Terasa, obdana z zelenimi krošnjami dreves, pa je namenjena užitku. Arhitektom je uspelo na popoln način povezati funkcionalnost in estetiko.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.