Postavitev naravnega zimskega vrta je dobra možnost, če imate na vrtu manjši prostor, ki ga ne potrebujete. Sončenje je dobro za naše počutje in kožo, seveda pa moramo biti  zmerni. Ob prihajajočih jesenskih dneh bo toplih in s soncem posejanih dni še kar nekaj, zato se lotimo dela. Izbran prostor naj bo velik najmanj štiri kvadratne metre, da bomo lahko postavili glavne elemente in da  bomo imeli dovolj prostora za gibanje.

Za sončenje ali počitek ob dobri knjigi potrebujemo udoben kavč, fotelj ali visečo mrežo, v katerih se bomo lahko sprostili. Udobneje bo, če boste izbrali pohištvene kose s koleščki, da jih boste lažje postavili na »strateško sončno točko«, dobrodošla pa so tudi naslonjala za roke. Tudi postavitev nizke mizice ne bo odveč. Sodobni trendi narekujejo vrtno pohištvo, ki je izdelano iz naravnih materialov in se po udobnosti lahko meri s hišnim.

Vrtna prha je v vročih dneh nujen element naravnega zimskega vrta. Sonce bo segrelo vodo, rezervoar pa naj bo velik vsaj 25 litrov, da boste lahko uživali. Kotiček si lahko ogradite tudi s tekstilnimi paneli in se povsem skrijete pred nepovabljenimi pogledi.