Med njimi so bili predstavljeni tudi koncepti slovenskih mladih oblikovalcev Marije Laure Potočnik, Marka Vurzerja, Vita Vlašiča, Jelka Piškurića, Hane Kovačič, Vanje Vrbanec, Damjana Gobeca in Miha Feusa. Electrolux je zmagovalcu internetnega izbora Vitu Vlašiču podaril prvo nagrado – ček v višini 400 evrov, za najbolj ustvarjalni koncept Kitcheneye, ki sledi urbanim in kompaktnim trendom ter intuitivnemu dizajnu ne tako oddaljene prihodnosti.

Vizualne razstave se je udeležil tudi lanski zmagovalec Elektroluxovega Design Laba, mladi švedski industrijski oblikovalec Rikard Henerstiern. Na svoji predstavitvi je med drugim povedal, da ga je k oblikovanju lanskega zmagovalnega koncepta Cocoon spodbudilo razmišljanje o trendu hitrega naraščanja števila svetovnega prebivalstva v urbanih okoljih v hitro razvijajočih se deželah.

Znan je tudi že letošnji zmagovalec Electroluxovega Design Laba. Med osmimi oblikovalskimi koncepti osmih finalistov iz Avstralije, ZDA, Švedske, Francije, Kitajske, Irana in Indije je zmagal indijski oblikovalec Peter Alwin s svojo zasnovo kuhinjskega aparata za indukcijsko gretje Snail.

Več o slovenskih udeležencih natečaja si preberite tukaj.