Nekatere spremembe, ki jih lahko vnesemo v življenje, so komaj opazne, vendar pa resnično pripomorejo k lepšemu bivanju na našem planetu. Ena izmed najpogosteje omenjenih je zamenjava avtomobila za kolo. Kadar to ni mogoče,  priporočajo omejitev hitrosti in redno vzdrževanje avtomobila – zmerna vožnja in avtomobil v dobrem stanju zmanjšujeta porabo goriva.

Pomembna so tudi dobro zatesnjena okna, ki jih lahko še dodatno obložite s  tekstilnimi pripomočki v obliki podolgovatih igrač, ki pripomorejo k manjšemu uhajanju toplote. Tudi pozimi naj sončna energija segreje stanovanja, zato ne zakrivajte oken. O varčnih sijalkah je bilo napisanega že mnogo; naj le spomnimo, da kar 29 odstotkov energije v gospodinjstvu porabimo za osvetljevanje prostorov.

Reciklaža naj ne bo omejena le na odpadke, temveč prevetrite tudi čistila. Znanstveniki poudarjajo, da imajo prav neznane kemikalije, ki mnogokrat niso navedene na čistilnih sredstvih, škodljiv vpliv na zdravje. Alternativa so naravna čistilna sredstva, kot so soda bikarbona, limona, jedilni kis, sol in celo drobno kamenje.