Kis ljudje poznajo že dolgo. Nastane pri proizvodji alkohola, saj se ta po daljši izpostavljenosti zraku spremeni v kis. Kis, ki ga kupite v trgovini, vsebuje približno 5 odstotkov kisline. Koncentracija ocetne kisline daje kisu visoko raven ph, zato ima moč prodreti skozi maščobo in mikrobe.

Uporaba kisa za čiščenje je le ena izmed njegovih pozitivnih lastnosti. Kis je namreč koristen še v mnogih drugih primerih. Gotovo niste pomislili na to, da ga lahko uporabljajo tudi proti plevelu ali pa proti bradavicam in pri blaženju artritisa. Ne pozabite, da je kis naraven in v primerjavi z običajnimi čistili zelo poceni izdelek.

Nekaj nasvetov za čiščenje:

Aparat za kavo - napolnite rezervoar kavnega avtomata s kisom in pustite, da steče skozi. Sperite.

Okna - zmešajte kis in toplo vodo v razmerju 1/2 - 1/2, očistite in posušite.

Lesene deske za rezanje - za dezinfekcijo jih očistite s kisom.

Pomivalni stroji - za še bolj čiste posode in kozarce dodajte 200 mililitrov kisa pri naslednjem pomivanju.

Usnje - zmešajte kis in laneno olje in premažite za dodatno čistočo in sijaj.

Mikrovalovne pečice - zmešajte okoli 50 mililitrov vinskega kisa in 200 mililitrov vode. Segrejte v mikrovalovni pečici.

Grelnik vode - napolnite rezevoar in pustite nekaj časa delovati.