Kako postaviti rastline?

Zidne police so mnogokrat edina možnost za postavitev rastlin, zato nanje razporedimo manjše, kompaktne rastline, kot sta na primer mah (Selaginella) ali družinska sreča (Soleirolia soleiroli).

Okenske police so posebno zanimive zaradi obilja svetlobe, ki pada nanje, izkoristimo jih in nanje postavimo kakšno lončnico. Tudi robovi kadi lahko sprejmejo kakšno manjšo zeleno gostjo, vendar pa bomo vedno morali paziti, da nam ne bi padla na tla.

rastline.jpg

Prav tako idealno mesto so tla, na katera lahko postavimo celo večje rastline, saj pomagajo »omehčati« stroge geometrijske linije prostora. Loncev pa nikar ne postavljajte preblizu vrat ali stranišča. To bi bilo resnično moteče.

Katere rastline izbrati?

Najboljše prijateljice kopalnice so rastline z majhnimi listi in nežno teksturo. Posebno lepo bodo do izraza v modernih kopalnicah nevtralnih barv prišle svetlo zelene rastline.

Aromatične in dišeče rastline so kot nalašč za kopalniški ambient, saj povečujejo sproščenost atmosfere med kopanjem. Blizu kadi zato postavite jasmin, mirto, sivko ali rožmarin.

rastt.jpg

V kopalnicah bodo najbolje uspevale rastline, ki za rast potrebujejo veliko količino vlage oziroma so nanjo odporne.

Dekoracija kopalnice z rastlinami

Temačno in sivo kopalnico boste učinkovito poživili s sijajnimi kovinskimi okrasnimi lonci, iz katerih raste živo zelen mah (Selaginella kraussiana). Asparagus densiflorus je priljubljen zaradi razkošnih zelenih tančic, ki jih ustvari z bujno rastočimi listi. Tudi družinska sreča je zanimiva in povsem nezahtevna rastlina, ki ustvari gosto zeleno zaveso.

Poigrajte se z rastlinami in ustvarite razkošno rastoč zeleni vrt sredi kopalnice.