Držalo in pokrov posode, ki so jo izdelali v nemškem podjetju Fissler, sta okrašena z 270 diamanti in 750-karatnim zlatom. Žal pa ni narejena za kuhanje, ki bi poškodovalo dragulje, temveč zgolj za čudovito serviranje hrane.

150.000 evrov za posodo ali za porše

Za okoli 150.000 evrov, kolikor stane dragocena kozica, si lahko najbogatejši Rusi in vsi drugi bogataši privoščijo že poršeja cayenne SUV, ki je buril domišljijo obiskovalcev moskovskega sejma milijonarjev – po prepričanju Fisslerjeve zastopnice pa je posoda vendarle trajnejša naložba, ker iz nje ne nastane kup železja.

Kaj pravite na 110.000 evrov vreden klavir iz stekla, ki igra sam ali pa ga z naprednim zvočnim sistemom spremlja cel filharmonični orkester? Milijonarji si ga radi privoščijo kot dragocen okras doma, so povedali predstavniki nemškega izdelovalca klavirjev Schimmel, ki pravijo, da se jim prodaja v Rusiji po lanskem padcu spet povečuje.

V kristalih Swarovski

Za razvajene gospe in gospodične bogatih žepov je nemški izdelovalec kozmetike BB Royal pripravil izdelke za nego kože v embalaži, okrašeni s 5000 kristali Swarovski. Vsak izdelek stane okoli 3000 evrov, kar pa se lastniku znamke sploh ne zdi velik strošek za lepoto.

Najbolj bleščeč in največji predmet na sejmu so bili vrteči se stenski mozaiki, narejeni iz tisočih kristalov Swarovski. Oblikovala jih je avstralska umetnica Sharon Jones. Podobo otrokovega očesa v mozaiku so prodali za 3 milijone dolarjev, črno-srebrn metulj pa je novega lastnika dobil za 1,25 milijona dolarjev.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.