Seveda pa blišč in modernost novih naprav nista nujno poceni – torej kaj storiti, ko nimate veliko denarja, pa vseeno želite, da bi bila vaša kuhinja videti kot zadnji model iz revije? Aparati dosegajo v trgovinah različne cene. Odločite se, kaj želite imeti in se podajte na lov po prodajalnah. Iščite, vse dokler s približkom sanjskega kosa ne boste zadovoljni.

Spremljajte akcije in ugodnosti

Zavedajte se, da so gospodinjski aparati in druge naprave kot avtomobili - ko nastajajo novi modeli,  ukinjajo stare. Spremljajte akcije in kupujte po znižanih cenah, saj so za trgovce zaloge najdražje. Velike trgovine s pohištvom in aparati cene nižajo hitreje kot manjše. Takoj, takoj ko je vaš zaželeni aparat v akciji, ga kupite. Tako si boste lahko po znižanih cenah privoščili več in bolje.

Mnoge prodajalne ponujajo tudi kratkoročne kredite, vendar preračunajte, ali se vam nakup zaradi morebitnih efektivnih obresti splača. V zadnjem času se uveljavljajo tudi boni za popust, ki jih za posamezne prodajalce najdete na internetu.

Na svidenje staro, pozdravljeno novo

Številne trgovine vam v zameno za nakup odpeljejo in v ceno vštejejo star aparat: hladilnik, pralni stroj, pomivalni stroj… Tudi to je eden izmed načinov, da boste lažje prišli do vrhunskih gospodinjskih strojev.