Neurejenost in neskladje predmetov ter barv sta lahko največja sovražnika doma, saj lahko  tako z enim kot z drugim hitro pretiravamo. Z nekaj načrtovanja bomo prekrili navidezni nered in nasičenost stanovanja ter v prostore vnesli skladnost.

Tehnika color - blocking

Gregor Cann iz družbe Cann Designs, ki ima sedež v Los Angelesu, pri opremljanju stanovanj najpogosteje uporablja prav tehniko »color – blocking«. Govorimo o navideznem bloku barve, ki se razteza vzdolž sten in prostorov in služi za organiziranje prostorov in prikrivanje napak. V osnovi gre za razporejanje in zlaganje predmetov in pohištva v skupine enakih barv.

Cann pojasnjuje, da z dodajanjem blokov oziroma pravilnih geometrijskih barvnih oblik, trakov, pravokotnikov – najsi bo vzdolž cele stene ali le njenega dela – sobo spremenimo v dramatičen in svetel prostor. S povezovanjem posameznih detajlov enakih odtenkov, na primer stenskih slik, bomo še dodatno poudarili ambient.

Poglejte v omaro in izberite barve

»Vse je odvisno od količine barve in velikosti blokov. Lahko gre za komaj viden trak barve na steni ali pa živahne in močne tone. Barvanje je nekaj najbolj enostavnega na svetu, hkrati pa ponuja neomejene možnosti pri prenovi stanovanjskih prostorov. Postopek je dokaj poceni, zato si lahko privoščimo tudi napake,« pojasnjuje Cann.

»Če ne veste, katero barvo bi izbrali, poglejte v omaro. Kakšne barve prevladujejo? Logično je, da enake barve, ki vas privabijo v trgovino, potrebujete tudi v življenju. Zato se razglejte po prostoru, začutite odtenke in jih uskladite med seboj. Enako, kot to počnete pri oblačenju.«