Ker ste mi poslali natančne podatke in mere, vam lahko tudi natančneje odgovorim. Obstoječ tlak ob hiši lahko s teraso povežete z enakimi betonskimi ploščami, kakršne želite položiti na betonsko osnovo pred garažo. Ker pa želite omehčati strukturo in površine ne bodo močno prehodne, svetujem, da jih položite v trato tako, da je med njimi 5 do 10 centimetrov prostora, vmesne prostore zatravite in potem kosite kar preko plošč. Na tak način lahko dosežete mehkejši prehod med teraso in zelenico, še vedno pa lahko pridete z ene strani hiše na drugo po suhem.

Manjši ribnik dolžine 2,2 metra je predviden v jugozahodnem delu zelenice, obdan je z obvodnim rastlinjem. Dodate lahko kratek potoček z izvirom izpod skale, ki se preko druge, ploščate skale izliva v vodo, rob oblikujte iz kamenja in ga zasadite. Celota naj deluje čimbolj naravno.

Zasaditev ne sme biti previsoka, ker v nasprotnem primeru preveč senči vrt. Zato sem izbrala srednje visoke rastline, pri čemer sem poskusila izločiti takšne, ki zavzemajo preveč prostora. Sezam rastlin bo objavljen v drugem delu članka v prihodnji številki.

Če tudi vi želite, da vam v naši rubriki svetujemo, pošljite na naš naslov vprašanja s čimbolj izčrpnim opisom, merami in fotografijami. V vsaki številki bomo odgovorili na eno izmed vprašanj, ki bo zanimalo čimveč bralcev.