Neodvisno žirijo je očarala inovativnost kolekcije, ki jo sestavljajo pečica, napa ter indukcijsko kuhališče v beli barvi z edinstveno grafiko. Osrednji dekorativni element kolekcije predstavlja inovativna vertikalna svetlobna LED-linija vzdolž nape in vrat pečice, ki ji s tehnologijo MoodLite, razvito v Gorenju, lahko spreminjamo barvo v enega od sedmih izbranih barvnih odtenkov. Gorenje je prvo v panogi gospodinjskih aparatov, ki je ponudilo rešitev, s katero lahko uporabnik sam spreminja barvo aparatov.

Žirijo navdušila inovativnost

rashid1.jpg

»Gorenje je podjetje z iskrenim zanimanjem za resnične inovacije, ki mi je dalo priložnost, da preizkusim nekatere nove zamisli. Nisem namreč želel narediti zgolj še enega aparata; želel sem, da bi aparat spremenil vzdušje v prostoru. Želel sem uporabiti barve, ki se jih mnogi v svojih domovih še vedno bojijo, posebno v kuhinji. Zato sem za pečico razvil minimalistično čelno ploščo z mehkimi robovi in navpično svetlobno LED-linijo, ki ji uporabnik sam lahko spreminja barvo. V bistvu gre za izkustveni objekt, objekt kot izkušnjo,« je ob prejemu nagrade dejal oblikovalec Karim Rashid.

V sedmih izbranih odtenkih

Inovativna navpična svetlobna LED-linija na pečici in napi kolekcije Gorenje designed by Karim Rashid lahko zasije v sedmih izbranih barvnih odtenkih in tako omogoči uporabnikom, da videz aparata prilagodijo svojemu okolju, trenutnemu razpoloženju ali življenjskemu slogu. Združitev nespornega talenta oblikovalske ikone Karima Rashida s kakovostjo ter uporabo trpežnih materialov je botrovala kolekciji, ki nagovarja zahtevnejše kupce, ki cenijo vrhunski dizajn in brezčasno lepoto.