Čajanka je družabna prireditev, ob kateri postrežemo s čajem in prigrizkom. Za razliko od zabave, ki je praviloma usmerjena na večerni čas, jo lahko organizirate že popoldan, seveda če vam to dopušča čas.

tea.jpg

S prijatelji se ob čaju lahko družite tudi zvečer, vendar če boste pili močnejše čaje, kot sta na primer črni in zeleni, morda ne boste mogli spati.

Potrudite se z detajli

c1.jpg

Miriam Novalle, lastnica enega najbolj modnih salonov v New Yorku T Salon and T Emporium, pravi, da je lahko vsak trenutek, ko pijemo čaj, trenutek nove ustvarjalne izkušnje. In nove izkušnje lahko ustvarite z malo domišljije in kreativnosti. Novalle, ki je priredila čajanke že za Umo Thurman, Mela Gibsona in Heidi Klum in gosti v svojem salonu več kot 800 dekliščin in zabav na leto, poskuša ljudi spodbuditi k malo drugačnemu pristopu pri organiziranju čajanke.

c3.jpg

Novallova prisega na izvirno posodje, dekoracijo in pohištvo. Čajniki, skodelice, žličke, cedilniki, prtički, stoli, jedilna miza… Vse to naj odraža vaš osebni okus. Potrudite se tudi pri izbiri peciva, čaja in glasbe.

Organizirajte tematsko čajanko

c4.jpg

Vzhodnjaška čajanka: s prijateljicami si lahko dlani in stopala poslikate s kano, povabite lahko maserja, refleksologa, prerokovalko iz  kart za tarot, ki bodo dogodku dali duhovni pečat.

Etno šik čajanka: na tla razporedite blazine, prižgite sveče in kadila.(če praznujete rojstvo otroka ali dekliščino, lahko razstavite tudi slike slavljenca ali slavljenke).

Dobrodelna čajanka: pripravite čajanko na kateri bodo gostje kaj podarili v dobrodelne namene.

Kreativna čajanka: pripravite čajanko, na kateri bodo vsi povabljenci oblečeni v določeno barvo ali pa morajo imeti čim bolj izviren klobuk.