Delovni prostor za vrtnarska opravila in druženje

Vrtnarska miza vam bo pomagala pri organizaciji dela z rastlinami, rutinska opravila, denimo obrezovanje ali presajanje, pa bodo postala zabavna. Vaš delovni prostor lahko postane tudi družabni kotiček, kjer boste s prijatelji, ki jih prav tako navdušuje vrtnarstvo, lahko delili svoje izkušnje.

Na kaj morate biti pozorni pred nakupom (ali izdelavo) lastne vrtnarske mize? Pomembno je, da so v bližini vodni vir, po možnosti večje vodno korito ali pa vsaj vodno cev. Če se le da, tudi poskrbite, da bo višina mize prilagojena vaši višini, saj vam lahko prekomerno sklanjanje povzroči bolečine v hrbtu.

 

courtyard_potting_shed_l.jpg

Organiziranost in urejenost sta nadvse pomembni

Vaš prostor za vrtnarjenje naj vsebuje dovolj polic in predalov, da lahko tja pospravite vsa vaša orodja. Organiziranost in urejenost sta nadvse pomembni, saj lahko ob razmetanih predalih in policah, ko ne veste, kje najti orodje, ko ga potrebujete, hitro izgubite voljo za delo.

Če imate dovolj prostora, z njim nikar ne skoparite. Zagotovite tudi, da bo vrtnarska miza na mestu, bogatem s svetlobo, če pa je miza manjša, jo lahko poleti lahko prestavite na prosto, pri nizkih zimskih temperaturah pa jo premaknite v klet ali garažo.