Razsvetlite prostor

Podrite nenosilne stene ter osvetlite prostor z več okni. Pomislite na tople barve, ki vam bodo popestrile in še bolj razsvetlile dnevni prostor, ter obesite slike. Slike so značaj doma, predstavljajo pa tudi vaš okus in družinske vrednote.

e1.jpg

Za bolj uporabno kuhinjo

Kuhinjska shramba je lahko tudi estetska stara omara. Umestite v predprostor čudovito omaro, uredite police in vanjo namesto oblek pospravite shrambo. Tako boste pridobili prostor, ki ga je prej zasedala shramba, in tja postavite hladilnik ali visoko omaro za pečico.

e2.jpg

Kuhinja v obliki črke U je najbolj praktična kuhinja, ki si jo lahko zamislite. Poleg tega, da boste imeli vse pri roki, je dovolj prostora tudi za družinske člane, ki lahko sedijo ob pultu ter vam delajo družbo med pripravljanjem jedi. Kuhinja s tem pridobi na uporabnosti, pa tudi jutranje kave vam v naglici ne bo več treba piti pri jedilni mizi.

Izkoristite hodnike

episarna.jpg

Izkoristite hodnike in vanje postavite odprte omare, ki jih lahko uporabljate kot shrambe za vino, začimbe, krpe in druge kuhinjske pripomočke. Presenečeni boste, kako malo prostora vam bodo takšne shrambe vzele, pa tudi hodnik ne bo več le hodnik, temveč uporaben prostor.

Izberite uporabno kopalniško pohištvo

e3.jpg

V kopalnici izkoristite prostor pod lijakom. Umestite vanj omaro s predali in policami za večje potrebščine. Na steno obesite velika ogledala, ki bodo povečala prostor, iz kopalnice pa odstranite stare omarice, poličke in drugo bolj ali manj neuporabno pohištvo. Omara pod lijakom, če je dovolj široka, lahko nadomesti vse drugo kopalniško pohištvo.