Enostavno in v ravni liniji

quigo6.jpg

Boschev kompakten križni laser v samo nekaj sekundah projicira dobro viden laserski križ na katero koli steno. Še posebno praktično je, da se lasersko orodje v obliki kocke s stranico 6,5 centimetra nivelira samodejno in samodejno prikaže tako vodoravne kot navpične laserske linije. Enostavno ga postavite in odprete zapiralo: laser Quigo že projicira na steno do pet metrov dolge črte. Tako lahko opravite vsa dela, pri katerih so potrebne natančne, pravokotne linije, ki ste jih doslej na stene črtali s pomočjo vodne tehtnice, kar je lahko precej neprijetno in zamudno opravilo.

Neomejena raznolikost idej in enostavna uporaba

quigo4.jpg

Pravokotne barvne površine po zgledu abstraktnega slikarstva, stopničasto postavljene police, raznobarvne tapete ali navpično postavljen knjižni regal – domišljija na lastnih štirih stenah nima meja. Z laserjem Quigo v roki se lahko posvetite ustvarjalnim idejam, ki jih nato enostavno in zanesljivo uresničite. Kdor še vedno meni, da lahko ploščice polaga le strokovnjak, se lahko prepriča v nasprotno. S Quigom je mogoče narediti tudi geometrične stenske mozaike; potrebno je le malo predhodnega načrtovanja.

Vedno na pravi višini

quigo7.jpg

Še ena prednost se pokaže s praktičnim preizkusom: laser Quigo lahko v trenutku postavite na potrebno višino. S priloženim univerzalnim držalom ga lahko v trenutku pritrdite na naslonjalo stola, lestev, mizo, stoječo svetilko ali regale in ga z vrtljivo ročico poravnate v poljuben položaj. Spona Quigo trdno drži in na občutljivih površinah ne pušča sledi. Seveda lahko kockasti majceni laser postavite na mizo, stol ali stopnico lestve in ga podložite z nekaj knjigami, da dosežete želeno višino.

Enostavno upravljanje

quigo.jpg

Da je uporaba še preprostejša, ima laser Quigo samo eno premično komponento: zaščitni pokrovček, ki je hkrati zaporno varovalo. Ko je ta nameščen, je orodje izklopljeno, ko pa je odprt, takoj projicira laserski križ na steno. Pri tem se samodejno nivelira v manj kot šestih sekundah, njegova natančnost pa znaša 0,8 milimetrov na meter pri delovnem območju, ki znaša približno pet metrov. Če samodejno niveliranje ni možno, orodje na to opozori z rdečo LED-diodo na zgornji strani. Ta funkcija „Out-of-level“ (izven nivoja) zagotavlja brezhibno poravnavanje.