Svoj garderobni kotiček morate pospraviti najmanj dvakrat letno – jeseni in spomladi, ko se zamenja sezona oblačenja. Tako lahko, še preden se odpravite v prodajalne oblačil, preverite, kaj sploh imate in kaj še lahko nosite, sicer bosta morda kupili popolnoma enake hlače ali torbico. Raje najprej pospravite vsa spomladanska oblačila, ki jih že imate, nato pa na si zapišite, kaj še potrebujete.

Ne kopičite odvečnih stvari

Vse, kar ne nosite oziroma česar ne boste nosili, izločite iz omare. Kar lahko, podarite članom družine oziroma prijateljem in dobrodelnim organizacijam, morda pa lahko kaj celo prodate preko interneta. Vse, kar ostane, zavrzite v smeti ali porabite za brisanje prahu. Če ste na kakšen kos še posebno navezani, ga shranite, vendar ne v garderobni omari.

insidestory.jpg

Oblačila razdelite v nekaj kategorij

Najprej seveda oblačila razdelite glede na njihovo sezono nošenja, nato pa še glede na njihov namen: jih boste nosili v prostem času, pri delu, pri zabavi… Za delo pripravite nekaj preizkušenih kombinacij, ki jih lahko uporabite vsakič, ko še posebno hitite. Kose razdelite tudi glede na pogostnost nošenja. Najbolj osnovni kosi naj vam bodo takoj pri roki. Vsaka garderoba mora vsebovati največ bolj klasičnih in kvalitetnih oblačil, bolj trendovske kose pa zložite posebej.

_39095891.jpg

Tudi omara naj bo lepo urejena

Izberite obešalnike istih barv in velikosti – najboljši so leseni. Kupite tudi obešalnike za hlače ter krila in jih razporedite po dolžini. Pletenih stvari nikoli ne obešajte, saj se volna lahko raztegne, majic pa ne zlagajte eno na drugo, temveč jih zvijte in postavite eno poleg druge. Modne dodatke pospravite v prozorne škatle.

closet005.jpg

Če boste dovolj organizirani, boste kmalu ugotovili, da je občutek, da nimate česa obleči, enostavno izginil.