Dober glas seže v deveto vas

vrt.jpg

Preden se lotite prenove hiše, posvetite nekaj pozornosti dvorišču, zasaditvam rastlin, vrtnim potem in glavnemu vhodu na posest. Nekaj ur čiščenja  vam bo dalo zalet, okolica pa bo videti mnogo lepša in urejena. Pokosite travo in odstranite neugleden plevel na robovih trate, pograbite odpadlo listje, pospravite veje, pometite dvorišče, prirežite vrtnice in grmovnice ter počistite navlako. Posode za smeti postavite tako, da ne bodo takoj vidne. Potem z očmi zunanjega opazovalca preverite, ali je videz hiše in okolice zadovoljiv, sicer uredite še vse tiste detajle, ki vas motijo.

S pleskanjem do lepšega videza okolice

vrthisa.jpg

Glede na vaš proračun presodite, ali lahko fasado hiše prepleskate z novo barvo oziroma jo delno prekrijete z lesenimi oblogami ali mavčnimi ploščami. Barve imajo magično moč, da v najkrajšem možnem času povsem spremenijo videz ambienta ali okolice. Ne pozabite prepleskati dvoriščnih ograj ter zamenjati starih žlebov ali strešnih kap.

Posodobitev posameznih malenkosti

vrtdekor.jpg

Ko ste prenovili že velik del pomembnejših detajlov v okolici vaše hiše, prenovite še zunanje luči, polkna in hišno številko. To so drobni detajli, ki zaokrožijo videz hiše v harmonično celoto. Tudi prenova vhodnih vrat in nabiralnika bo za začetek dobra. Ob tem razmislite o uporabi novih kovinskih oblog ali različnih dekorativnih svetlobnih teles, ki jih lahko namestite nad garažo ali glavna vhodna vrata. Podobno kot popravljena vodovodna napeljava v kopalnici bodo tudi detajli v okolici hiše dali vaši nepremičnini bleščeč sijaj.

Dodajte posesti nekaj šarma

vrtsedezna.jpg

Če želite, da sosedje o vaši hiši menijo le najboljše, dodajte vaši posesti nekaj šarma. Individualni detajli bodo vaš dom naredili drugačen od drugih. Dekorativne cvetlične zasaditve na okenskih policah ali v zimskem času posušeni aranžmaji v cvetličnih koritih, unikatno izdelana klop, prefinjeno dodelana sprehajalna pot ali vrtna osvetlitev bodo navdušili. Če imate na vrtu dovolj prostora, ga polepšajte z lepim vrtnim pohištvom, zanimivimi pergolami, senčniki…

Okolica hiše si zasluži enako pozornost kot notranjost stanovanja. Čeprav nanjo radi pozabimo, pa je ves čas na očeh sosedov in nas predstavlja v njihovih očeh, zato poskrbite, da bo urejena in lepa.