Sodobno stanovanje je očiščeno vse nepotrebne navlake. V trendu je čist in jasno definiran prostor  brez načičkanih detajlov in vsepovprek odloženih predmetovt. Dnevna soba je poleg kuhinje središče druženja in komunikacije. Namenjena je sprostitvi in užitku na vseh ravneh. Prav to namreč po napornem delovnem dnevu najbolj potrebujemo.

modernadnevnasoba.jpg

Poleg standardnih kosov pohištva: sedežne garniture, omar, klubske mizice, foteljev, taburejev…, brez katerih dnevna soba ne more, je nujno, da ta prostor opremimo še z drobnimi detajli, ki bodo v ambient vnesli srce, toplino, šarm in eleganco. Poglejmo si, brez katerih dnevna soba ne more.

Nekaj živega

Nič ne predstavlja bistva sproščenega bivanja bolje, kot lepa rastlina, morda že kar majhno drevo. Če imate večjo dnevno sobo, si lahko privoščite drevo življenja, sicer pa bodo tudi orhideje naredile čudeže.

Nekaj drugačnega

dnevnarastline.jpg

Naj bo to predmet, slika ali pa kar celotna zbirka, ki ste jo obesili na steno ali razstavili na pohištvu. Ni treba, da gre za dragocenost, temveč je bolj pomembno, da ima predmet osebno noto in predstavlja nekaj, kar je vam zelo pri srcu.

Sveče

Sveče so nepogrešljiv dodatek za ustvarjanje prijetne in mehke svetlobe. Dišeče, velike, majhne, enobarvne ali večbarvne, saj je vseeno. Če ste bolj romantični, potem brez njih sploh ne gre.

TV-sprejemnik

Nekateri si dnevne sobe brez televizije sploh ne predstavljajo. Trendi narekujejo ploske televizijske sprejemnike velikih dimenzij. Tako bodo ob gledanju filmov bolj uživali tudi vaši gostje.

Okrasne blazine

dekorativneblazine.jpg

Kup lepih blazin zanimivih oblik, ki so odete v nežne odtenke dekorativnih tkanin, vnese v dnevno sobo tako zaželen luksuz. Čeprav je dekoracija na prvi pogled videti prestižna, se bo, ko se boste potopili v blazine, spremenila v pravo udobje.