Karton, ki daje videz lesa

Knjižna polica oblikovalca Reinharda Dienesa pravzaprav na prvi pogled sploh ne izgleda, kot da je iz kartona. Njene popolno oblikovane linije dajejo vtis klasičnega lesenega kosa pohištva. Toda ko vendar pogledate malo bolje, lahko opazite, da je površina samo kopija videza lesa. 

dienes_180210_04.jpg

Pohištvo je namreč izdelano iz zavrženega kartona, surovine, ki jo je mogoče ponovno reciklirati. Slabe vesti vam tako ne bo potrebno imeti tudi, če se ga prav hitro odločite zamenjati. Takšno industrijsko oblikovanje razmišlja povsem trajnostno in za sabo ne pušča negativnih posledic za okolje. 

Povsem svojstvena izbira barv

Pohištvo je tudi povsem moderno oblikovano - inovativna sta tako izbira barv kot tudi same oblike. Posamezni deli knjižne police so denimo sestavljeni tako, da sami dajejo vtis knjig.Takšen okolju prijazen, toda povsem praktičen način opremljanja stanovanja vdahne prostoru res prav poseben pečat obnašanja v skladu s časom, v katerem živimo. 

dienes_2.jpg

Nekoliko neobičajen in povsem moderen dizajn se poda v vsako domovanje. Vsak kos pohištva, od polic, komod do omaric, pa lahko naročite tudi v barvi, ki najbolj odgovarja prav vam.