Če v vrt vložite vsaj malo truda, boste v njem najprej bolj uživali vi, nato pa ga boste še lažje prodali. Premislite o naslednjih idejah:

Dohod, obdan z drevoredom

Če imate dovolj prostora, lahko morda ob dovoz zasadite drevored. Takšna preprosta ideja namreč prikliče ideje luksuza in statusa kakor tudi bogatih vil na Beverly Hillsu, ki jih sicer morda gledamo samo v filmih. Posebno ko drevesa nekega dne zrastejo do svojo mogočne polne velikosti, oddajajo tudi vtis, da na tem posestvu že dolgo nekdo živi.

Popolna trata

Vrt je okvir vsake hiše, zato se potrudite, da ima lepo in negovano trato. Toda ne pretiravajte – še vedno mora biti tudi funkcionalna. Kupec mora takoj pomisliti, kako se bo lahko tu igral s svojimi otroci.

contemporary_modern_mountain_house_terrace_design.jpg

Prijetna terasa

Nepremičninski posredniki so si edini, da bi, če bi merili srčni utrip svojih strank, ta zagotovo skokovito narasel ob pogledu na lepo teraso. Vsak si v svojem domu želi urejen zunanji prostor, kjer lahko ob lepem vremenu večerja, bere ali se druži s prijatelji. Če lahko, poskrbite tudi, da ima lep razgled.

Bazen ali vsaj košarkaški koš

To so priročni športni dodatki, v katerih lahko vsak dan uživate tudi sami, ko pa svoj dom prodate, zagotovo privlačijo vse poglede kupcev in povzročijo, da si zapomnijo prav vašo nepremičnino.

house_and_pool.jpg

Romantičen sprehod

V vrtu ustvarite enostavne in čim bolj naravne poti ter ob njih posadite pisano cvetje in grmičevje. Če ste bolj ustvarjalni, lahko zgradite tudi kakšen mostiček ali kamnit slap. Mnogo kupcev bi namreč z veseljem vzdrževalo možnost za sproščujoče večerne sprehode.

Manjši sadovnjak

Ceno posestva lahko poveča tudi nekaj sadnih dreves, ki jih ni težko vzdrževati, kupcem pa zagotavljajo nekaj zdravega domačega pridelka. Poleg tega lahko poleti nudijo tudi naravno senco.

1450624120_e05ca2d11f.jpg

Kvalitetne ograde

Dom, ki ima že nameščene kvalitetne ograde, pri priči pusti občutek večje intimnosti, varnosti in zaščite. Poleg tega se tako kupci z nenadno postavitvijo visoke ograje ne bodo morali že na začetku zameriti svojim sosedom, ki bi lahko morda celo pomislili, da prišleki ne želijo spoznati novih prijateljev.

Prikupen rastlinjak

Ekološki način življenja postaja čedalje bolj priljubljen in veliko kupcev sanja, da bi lahko vse leto vzdrževali svoj vrt in jedli domače pridelke. Če je postavljen iz lepega stekla, pa je lahko tudi v okras.