Predstavljamo vam nekaj oblik knjižnih polic, ki brez dvoma popestrijo prav vsak prostor:

Stolp znanja

bonaldo_babel_bookcase_1.jpg

Oblikovalce knjižne police Babel je navdahnil slavni Babilonov stolp, ki se je poskušal dvigniti prav do božjega kraljestva. Knjižna polica naj bi torej predstavljala vaš stolp znanja, ki vas bo popeljal v neznane višine.

Opomnik minljivosti

pendulum_bookshelf.jpg

Knjige nas velikokrat tako ponesejo, da pozabimo na čas, po drugi strani pa so tudi dober način za preživljanje prostega časa. Vse to so upoštevali oblikovalci naslednjih polic, ki pa so želeli tudi, da imamo v našem domu nekaj, kar vedno opozarja na to, kako dragocen je vsak trenutek.

Kup knjig ob postelji

bookshelf_table.jpg

Izredno zanimiva ideja je pravzaprav nočna omarica v obliki kupa knjig, v katere lahko vložite tudi tiste prave, vrh pa uporabite kot mizico. 

Drevo modrosti

tree_bookshelf.jpg

Če ste ljubitelj narave, vas bo zagotovo navdušilo, da lahko svoje knjige postavite na police, ki poskušajo oponašati obliko dreves. Tako boste tudi doma naenkrat nekoliko bližje naravi. Poleg tega boste z zlaganjem knjig svoje drevo krasili in praktično ustvarjali drevo modrosti.

Utrip srca

hylla_med_tidningar.jpg

Knjižna polica ima lahko tudi obliko srčnega utripa. Ne le da tako postane zanimiva dekoracija, opominja nas tudi, da skrbimo za svoje srce in ožilje – tudi tako da si vzamemo čas za branje dobre knjige.