Nekatere rastline ne potrebujejo posebne nege, prav tako pa dobro prenesejo, če jih kdaj pa kdaj pozabimo zaliti.

mavrinja.jpg

Pisana mavrina (Epipremnum pinnatum) – je plezalka, ki je kot nalašč za okras zidov v stanovanju. Ima velike zelene in rumene liste. Kako lepa bo, je odvisno od vas. No, tudi če ne boste ravno skrbni, bo lepo rasla.

asparagus.jpg

Asparagus (Asparagus) – lahko raste v košarah in loncih. Lepi listi padajo proti tlom v obliki lokov. Starejša rastlina začne odganjati zanimive poganjke, ki so poleg kodrastih listov zanimiva dekoracija. Asparagus ni občutljiv niti na svetlobo niti na temperaturo.

tascinjezik.jpg

Taščin jezik (Sansevieria) – izvira iz družine agav. Obstajajo različne vrste, vse pa so znane po svojih mesnatih suličastih listih. Čeprav rastlina rada raste na svetlih mestih, prenese tudi manj svetlobe, če že mora, vendar takrat izgubi del svojega čara. Nima rada vlažne zemlje, zato lahko raste poleg radiatorja.

dracena.jpg

Dracena (Draecena) – rastlin te vrste je veliko, vsem pa je skupna prilagojenost na različne razmere. Imajo zelene, zelenorumene ali tribarvne liste. Prav tako izvirajo iz družine agav, njihovi listi pa rastejo iz olesenelih stebel. Kot večina rastlin iz družine agav imajo rade veliko vode v poletnih mesecih, medtem ko jih pozimi skoraj ni treba zalivati.

kaktusi.jpg

Sočnice in kaktusi – kot najbrž veste, obstaja ogromno kaktusov, ki jih lahko kupite že v bližnji cvetličarni. Kaktusi ne potrebujejo mnogo vode in prav tako jih ni treba pogosto zalivati. Postavite jih na okensko polico in uživajte ob pogledu nanje. Četudi boste nanje pozabili, ne skrbite: sušo dobro prenašajo.

bambus.jpg

Srečni bambus – je odlična rastlina za pisarne, saj uspeva kljub slabemu zraku in pomanjkljivi svetlobi, zato je idealno darilo. Mnogi pa tudi verjamejo, da prinaša srečo in pozitivno energijo.