Tudi v domu je to najboljši čas za spremembe in izboljšanje razmer v življenju, saj pomlad daje svežo energijo jang, ki nas spodbuja pri pospravljanju in pomaga dom napolniti z aktivno energijo či.

Mojstri feng šuja učijo, da sta sreča in uspešnost človeka zelo odvisni od okolja, v katerem se giblje. Samo v čistem in zdravem okolju lahko človek v popolnosti izkoristi in izrazi svoje sposobnosti. Zato nikar ne izpustite spomladanske priložnosti za izboljšanje energij okolja svojega doma ali poslovnega prostora.

Povabite v dom svežo, vitalno energijo

Imate občutek, da se vam je življenje ustavilo, da doživljate samo neuspehe, tako da ste od tega že utrujeni, brez volje ali brez energije? Da, brez energije je čisto pravi izraz. Kajti če že dolgo niste naredili reda in radikalnega čiščenja svojega stanovanja, je zelo verjetno, da ste porabili že vso vitalno energijo, ki je bila v vašem domu, in zdaj samo še lovite sapo, kot riba na suhem. Brez sveže vitalne energije pa nihče ne more dobro funkcionirati, zato ni prav nič čudno, če vam nič ne gre. Ne le vam, vsi člani družine, ki živijo v takih razmerah, običajno čutijo tako. Torej je zadnji čas, da nekaj naredite. Lotite se temeljitega čiščenja in k sodelovanju povabite vse družinske člane.

slike_v_stanovanju.jpg

1. korak: Pripravite si škatle in vreče, v katere boste dali stvari, ko boste pospravljali. Določite vsaj tri škatle: prvo za smeti, ki gredo v kontejner, drugo za odpad (vanjo boste dali vse, kar je neuporabno, pa je mogoče reciklirati: plastiko, steklo, kovinske predmete) in tretjo za stvari, ki so še uporabne, vendar jih vi ne boste (morda jih sploh še nikoli niste) uporabili, lahko pa pridejo prav komu drugemu.

2. korak: Vsak družinski član naj v svojih prostorih, omarah, na policah in v predalih odstrani vse, česar zares ne potrebuje nujno, in to lepo razvrsti v zgoraj omenjene škatle. Ko boste odstranili vse tisto, česar ne uporabljate, torej tega tudi ne potrebujete, bo nenadoma nastalo veliko prostora in že zaradi tega bo nadaljnje delo lažje.

3. korak: Lotite se fizičnega čiščenja prostorov. Odstranite zavese in preproge, posesajte ali skrtačite stene, tla, obrišite prah s pohištva in ga po potrebi zbrišite s primernim ekološkim čistilom. Vse površine, ki to prenesejo, tudi pomijte z vodo.

Če tega že dolgo niste naredili, stanovanje prebelite oziroma prebarvajte. Vsaj kakšno steno v stanovanju prebarvajte z vam ljubo barvo. Izbira je zdaj res velika. Včasih si v stanovanju nismo mogli predstavljati sten intenzivnih barv. Če prebarvate le eno ali dve steni v prostoru, ni treba, da je barva pastelna.

Morda se vam zdi, da vsega tega dela ne boste zmogli sami. Prav mogoče je, da ne. Odstranjevanje stvari boste prav gotovo morali opraviti sami, saj le vi lahko presodite, kaj še potrebujete in kaj lahko zavržete. Ko pa se boste lotili čiščenja, poiščite pomoč. Če nimate družinskih članov, ki jih lahko zaposlite, prosite prijatelje ali sorodnike. Mnogo ljudi je brez dela in morda lahko najdete koga, ki bo za primerno plačilo čiščenje opravil namesto vas. Tudi beljenje lahko prepustite strokovnjaku, če v tem sami ne uživate.

Po fizični umazaniji se lotite še energijske

Ko bo odstranjena vsa fizična umazanija, pa se lotite tudi nevidne – energijske. Čeprav jih ne vidimo, v vsakem prostoru ostajajo vtisi dogodkov, ki se tam dogajajo. Vsak malo bolj občutljiv človek bo takoj začutil, ali so se v prostoru dogajale kakšne neprijetne stvari. Če boste vstopili v prostor po hudem prepiru stanovalcev, boste to začutili »v zraku«. Ljudje, ki se v njem nahajajo, puščajo neviden odtis, zato raje ne spuščajte v stanovanje ljudi, ki jih ne marate ali v vas vzbujajo neprijetna čustva. Če dovolj pogosto zračite stanovanje, se bo večina teh nevidnih ostankov neprijetnih dogodkov porazgubila, če pa odpiranje oken ni v vaši navadi, shranjujete veliko slabih vibracij, ki neprestano vplivajo tudi na vaše razpoloženje.

feng_suj_spalnica1.jpg

4. korak: Odstranjevanje slabih energij iz stanovanja. Če stanovanje energijsko ni preveč »zapacano«, bo dovolj, da ga dobro prezračite, medtem ko sesate, lahko pa pri tem spustite tudi glasno glasbo, ki bo z vibracijami negativne energije odnesla skozi okno ven.

Če se je v vašem stanovanju v preteklosti dogajalo kaj zelo neprijetnega, na primer hudi prepiri, nasilje, vlom, smrt, tatvine ali kar koli drugega, kar pušča slab občutek v vašem spominu, uporabite solni ritual, ki bo energije vašega stanovanja popolnoma prenovil.

Če imate v življenju kakršne koli težave in boste upoštevali ta moj nasvet, boste presenečeni, kaj vse lahko tako pospravljanje in pomlajevanje sproži. Vaš dom bo spet podpiral vaše napore na vseh področjih življenja in vse bo šlo lažje. Trud bo stotero poplačan z vašim boljšim počutjem. To je res nekaj, kar lahko sami storite brez večjih stroškov, korist pa je neprecenljiva.

Ekologi brez meja napovedujejo akcijo »Očistimo svet«. Pridružite se jim tako, da začnete za svojim pragom, v svojem domu! Srečno!