Gorenjev upravljalni modul iChef, ki je bil prvič predstavljen na sejmu IMM 2011 v Koelnu, omogoča uporabniku pri upravljanju pečice podobne izkušnje kot priljubljeni izdelki zabavne elektronike. Uporabnik z dotikom barvnega ekrana vstopi v glavni meni, nato pa z logičnimi zaporednimi dotiki barvnih slik in ikon izbira med različnimi programi in funkcijami peke. Upravljanje pečice, ki za marsikaterega začetnika v kuhinji pomeni velik izziv, je tako postalo čisti užitek.

Kompleksna inovacija za preprosto uporabo

Izdelek je strokovno žirijo prepričal z dobro premišljenimi rešitvami detajlov. Gre za kompleksno inovacijo, ki je prevedena v zares preprosto uporabo in privlačno obliko. IChef uporablja za svoje delovanje zelo zmogljiv mikrokrmilnik, ki deluje kot samostojen računalnik. Skrbno domišljeno strojno opremo podpira v Gorenju razvit operacijski sistem, ki uporabnikom omogoča bolj odzivno, hitrejše in uporabniku prijazno delovanje.

Poleg častnega priznanja nagrade red dot je Gorenje letos prejelo še dve nagradi red dot. Neodvisna žirija je nagradila tudi vrhunsko kakovost in inovativen dizajn steklokeramičnega plinskega kuhališča iz linije Magna blagovne znamke Atag, s katero je Gorenje navzoče na nekaterih trgih Zahodne Evrope. Tretjo nagrado red dot pa sta prejela Gorenje Design Studio in oblikovalec David Cugelj za oblikovanje uporabniške telekomunikacijske opreme za optični dostop CPE (naročnik Iskratel).

Red dot med najpomembnejšimi oblikovalskimi nagradami

Nagrade red dot so prvič podelilu leta 1955 in sodijo med najpomembnejše mednarodne nagrade za oblikovanje. Letos se je zanje v kategoriji produktnega oblikovanja potegovalo približno 1700 podjetij iz 60 držav s skupno 4433 prijavami. Svečana podelitev letošnjih nagrad bo 4. julija v Essnu v Nemčiji.