Najboljši način za izogibanje tem snovem je, da gospodinjstvo začnete čistiti z naravnimi sredstvi, ki jih imate na dosegu roke. Predstavljamo vam nekatere izdelke, ki bi se jim morali v gospodinjstvu izogibati.

Osvežilci zraka pogosto vsebujejo naftalen in formaldehid. Učinkovito jih boste nadomestili naravnimi eteričnimi olji in dišavami.

sprej.jpg

Izdelki za ustvarjanje epoksid, različna lepila, akril in različne barve pogosto vsebujejo kancerogene snovi. Nadomestite jih z varnimi izdelki.

Sveče - izogibajte se umetno odišavljenemu parafinu, ki proizvaja nevarne stranske produkte, kot so na primer saje; uporabljajte le čebelji vosek z bombažnim stenjem.

svece.jpg

Šamponi za čiščenje oblazinjenega pohištva in preprog so prav tako lahko nevarni. Mokro čiščenje opravljajte le s pomočjo naravnih sestavin.

Izbirajte takšna oblačila, ki ne potrebujejo kemičnega čiščenja. Če že morate v čistilnico, se pozanimajte, ali vam oblačilo lahko globinsko očistijo- ali pa poskusite z naravnimi čistili, kot sta na primer tekoči ogljikov dioksid in limonin sok.

Za odstranjevanje insektov nikar ne uporabljajte razpršilcev na osnovi pesticidov.

barva.jpg

Za pleskanje prostorov uporabljajte barve na vodni osnovi, ki ne vsebujejo škodljivih hlapov.