Pozabite na novoletne zaobljube, da se boste letos pa resnično naučili novega jezika ali pa se končno odpravili v telovadnico. Naj bo leto 2011 tisto, v katerem boste zaobljube prepustili vašemu psu. Konec koncev je ravno on tisti, ki vam vedno stoji ob strani -  zakaj ne bi torej letos vaše zaobljube prav njega postavile na prvo mesto? Na koncu se bosta oba počutila odlično, tudi vi pa boste ob tem izgubili kakšen odvečen kilogram.

Sprehodi bodo odslej bolj kakovostni

pes_sprehod.jpg

Velika verjetnost je, da vaš kuža nikoli ne zavrne sprehoda, pa čeprav se z njim odpravite le pred hišo, blok ali pa do konca ulice. Zavedajte pa se, da si vaš kosmatinec želi spoznati nove vonje, zvoke in okolico. Pojdite kak dan po drugi, še neraziskani poti, raziskujte nove ulice, naselja in parke ob koncih tedna, ko vam čas dopušča.

Manj objemov, več igranja

Verjetno poznate tisti pogled, ki ga dobi vaš pes, ko ga objemate tako močno, da skorajda izgubi zavest. Psi objema ne razumejo tako kot mi, večina se jih najverjetneje med njim počuti ujete. Zato bi bilo morda bolje, če objeme nadomestite s kako minuto igranja na dan več; vaš pes bo bolj sproščen, hkrati pa se ob igri tudi razgibal.

Nove igrače popestrijo življenje 

A "nove" ne pomeni, da jih morate kupiti v trgovini - naj bodo nove le za vašega kosmatinca, nekaj, česar ni še nikoli videl, ali pa se z igračo ni igral že zelo dolgo časa. Morebiti si lahko igrače izmenjujete s prijatelji, ki tudi imajo psa, s čimer bo vaš Piko vsak dan, teden ali mesec žvečil kaj novega.

Pripravite mu zabavo

pes_zabava.jpg

Ne govorimo o kakšni razkošni zabavi za rojstni dan, čeprav bi tudi ta lahko bila zelo zabavna. Dovolj bo že manjše srečanje z ljudmi, ki jih vaš pes obožuje in ki ga obožujejo tudi oni. Na sporedu naj bo nekaj njegovih najljubših iger, glavno pa je, da je v središču dogajanja ravno on. In nikar ne skoparite s pohvalami in nagradami, s čimer bo postal še bolj družaben in zagotovo samozavestnejši.

Naj vaš kuža (p)ostane fizično vzdržljiv

Tukaj bo treba imeti nekaj železne volje – imejte v mislih, da je, ko mu ne daste dodatnega priboljška ali  slaščice, to dobro zanj. Na koncu vam bo zagotovo hvaležen, srečni pa boste tudi sami, saj bo z vami (zdrav) še dolgo, dolgo časa.