Zadovoljnejše tudi v postelji

Raziskava, ki jo je objavila ameriška Univerza Illinois iz Chicaga, neizpodbitno kaže, da imajo partnerji, ki si gospodinjska dela enakopravno porazdelijo, bogatejše in bolj redno spolno življenje. Njihova dognanja so pravzaprav povsem zdravorazumska. Ker moški bolj pomagajo, tako razbremenijo ženske, ki so zato bolj sproščene in zadovoljne, to pa se prenese tudi v spalnico.

ignitionsuite_image_871.jpg

Strokovnjaki poudarjajo, da je stres glavni uničevalec spolnih želja – ženske pa so nanj še bolj občutljive kot moški. Spola se tudi pomembno razlikujeta v tem, kako se s stresom spopadeta. Moški se proti stresu z veseljem borijo v postelji, ženske pa ravno ne. Ženske v spolnosti bolj uživajo, če se v svojem okolju počutijo prijetno. Gora posode v koritu in umazane nogavice po tleh pa imajo očitne posledice na večerno zabavo pod rjuhami.

Nagrada za prizadevnost

Seveda pa ni pomembno le reševanje vprašanja spolnosti. Ženske, ki imajo partnerja, ki z veseljem in samoiniciativno pomaga v gospodinjstvu, imajo občutek enakopravnosti in so tudi zaradi tega s svojim odnosom veliko bolj zadovoljne.

Moški, ki ure in ure preučujejo nove tehnološke inovacijo, za sesalnik pa ne poprimejo, naj torej v roke raje vzamejo krpo; če ne zaradi drugega, pa zaradi nagrade v spalnici.