Jub se na sejmu Dom predstavlja s prenovljeno podobo embalaž notranjih barv Jupol, novost so tudi zidne barve: Jub Decor Glamour, namenjena dekoraciji, Jupol Block, ki dobro prekriva madeže, in odtenki Jupol Trend in Junior za enostaven in enkraten nanos. Preverite, kakšen tip barve bi vam najbolje ustrezal.

Bleščice za moderen videz in zaščita proti madežem

jub_barvna_karta.jpg

Jub Decor Glamour je nova dekorativna pokrivna barva z bleščicami, odporna proti mokremu drgnjenju,  z nizko vsebnostjo hitro hlapljivih organskih snovi. Z uporabo te barve dosežete moderen kovinski videz, zato jo lahko uporabite za stenske poslikave ali kot dekorativno zaščito. Na voljo je v zlati, srebrni in bronasti barvi ter v več kovinskih barvnih odtenkih.

Povod za pleskanje bivalnih prostorov je običajno praktične narave, bodisi zaradi otroške neprevidnosti ali naših kuharskih pripetljajev. V tem primeru je inovativna notranja barva Jupol Block zelo primerna za problematične površine, saj dobro prekriva vse vrste madežev, kavne in vinske lise ali otroške barvice, hkrati pa blokira madeže nikotina in druge derivate tobačnega dima.

Želite sami prepleskati stanovanje?

To najlažje storite z novimi odtenki barv Jupol Trend in Jupol Junior, namenjenih barvanju otroških sob. V barvni niansi Trend je na voljo dvanajst modernih odtenkov, ki jih lahko po želji mešate. Dobljene barve so primerne za enkratni nanos, kar pomeni, da so zelo kvalitetne in ustrezne predvsem za amatersko pleskanje. Strah, da bodo stene na koncu lisaste, je z njimi odveč. Barve Jupol Junior so za razliko od Jupol Trenda bolj pastelne, a še vedno zadošča le en nanos.

childrenroom.jpg

Mag. Vojka Kos iz Juba svetuje, da pred pleskanjem poskrbite za suho in čisto podlago in odstranite slabo vezane delce prahu. Če površine barvate prvič, morate prej nanesti ustrezen osnovni premaz ─ akrilno emulzijo; ta bo osnovno podlago utrdil in nase vezal prašne delce, ki jih sicer težko odstranimo s čiščenjem. Premaz istočasno izboljša oprijem zidnih barv. Za pleskanje lahko uporabite več tehnik barvanja: barvo lahko nanašate s čopičem, z valjčkom ali z brizganjem. Ko končate, se barve posušijo v štirih do šestih urah.