Iščite sami

Seveda je nov dom najlažje kupiti s pomočjo nepremičninskega posrednika. Toda če želite prihraniti, ga lahko morda najdete s povpraševanjem med prijatelji, sorodniki in znanci, veliko informacij obstaja na spletu, oglejte pa si tudi oglasnik. Obenem imejte vedno in povsod odprte oči in ušesa, če pa vam je kakšna soseska še posebno všeč, nalepite obvestilo, da tam iščete svoj dom, kar na tamkajšnjo oglasno desko.

Kupite nepremičnino, ki je še v fazi gradnje

Namesto da kupite hišo ali stanovanje, ki je že popolnoma urejeno, razmislite o vnaprejšnjem nakupu nepremičnine, ki še ni dokončana. Prej ko jo rezervirate, manj boste plačali, saj takrat graditelji še zelo potrebujejo denar, da jo sploh zgradijo.

 

balcony_may07.jpg

Iščite prodajalce, ki želijo čimprej prodati

To je pravzaprav najlažji način, da nepremičnino kupite čim ceneje. Če prodajalec denar potrebuje čim prej, imate namreč veliko prostora za pogajanja; verjetnost, da bo začetno ceno še dodatno znižal, pa je precej velika.

Kupite nepremičnino v lasti upnikov

Seznam nepremičnin, ki jih bodo prodali na javni dražbi, lahko najdete na spletu: objavljajo jih predvsem sodišča, poiščite pa jih tudi v Uradnem listu. Posebno banke se želijo čim prej znebiti takšne naložbe, toda morda boste morali kasneje več vložiti v popravilo tako kupljene hiše ali stanovanja.

m_vidal_apartment_block.JPG

Vzemite posojilo

Če pa je vaš proračun še vedno premajhen, se pozanimajte o možnostih za najem kredita ali morda celo lizinga. Pri slednjem so postopki za pridobitev veliko manj zapleteni in hitrejši, daljša pa je lahko tudi doba odplačevanja.