"Eko in zeleno sta pojma, ki vse prevečkrat trpita zaradi marketinške zlorabe izrazov, za katerimi ni pravilne vsebine. V primeru eko hotela Park za besedo eko stojijo ne le dobro zastavljena zelena filozofija in tehnična dovršenost, pač pa tudi mlada, predana ekipa, ki je zeleno miselnost ponotranjila in ji sledi na vseh nivojih poslovanja", so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Naravni materiali in energijsko učinkovito poslovanje

bohinj.jpg

Bohinjski družinski hotel je zgrajen iz naravnih materialov, z energijsko učinkovitim poslovanjem pa v njem zmanjšujejo negativne vplive na okolje ter sodelujejo v številnih promocijskih akcijah z zeleno noto. Za svoje zasluge na ekološkem področju je hotel letos pridobil tudi prestižni mednarodni certifikat Green Globe, dodaja direktor Čokl, ki med načrti izpostavlja zaokrožitev ponudbe z novim smučiščem.

Hotel sicer razpolaga s 102 sobama, sedmimi luksuznimi apartmaji ter suitami, sobo za mladoporočenca in predsedniškim apartmajem, ki meri 178 kvadratnih metrov in ima lastno teraso ter zunanji bazen. V teh prostorih lahko prespi 253 gostov. V hotelu je zaposlenih 70 ljudi.

Polnilna garaža za električne avtomobile

Februarja letos so v hotelu odprli tudi polnilno postajo za električne avtomobile. Tamkajšnja podzemna garaža ima namreč na voljo dve z zeleno barvo označeni parkirni mesti s polnilnimi priključki. Polnilnico in garažo je letos že uporabilo več gostov iz tujine, dodaja Čokl.