Objavljamo nekaj namigov, kako si dan dodobra zapolniti, tako da ne boste niti pomislili na to, koliko elektronske pošte vas čaka.

Vikendi brez službe

onoff1_wideweb_470x281_0.jpg

Če služba od vas terja neprestano dostopnost, si vzemite popolnoma prosto vsaj čez vikende, tako da si v elektronskem nabiralniku uredite avtomatski odziv, ki bo vaše sodelavce obvestil, kdaj jim boste odgovorili. Prijatelje pravočasno obvestite, kaj počnete in da ne boste imeli telefona pri sebi. Povabite jih na kosilo, večerjo, zabavo ali pa preživite večer s svojo ljubeznijo.

S telesno vadbo proti stresu

yoga.jpg

Naredite nekaj tudi za zdravje – že odklop od elektronike pomeni za vas manj stresa, vendar pa lahko naredite še korak dlje, in to dobesedno. Lahko greste na sprehod, tečete ali obiščete fitnes. Zakaj pa ne bi po dolgem času sedli na kolo in se zapeljali naokoli? Pojdite v park; študije kažejo, da se medtem, ko čas preživljate v zelenju, znižajo stopnje hormona kortizola (ta povzroča stres), upočasni se pulz in zniža krvni pritisk.

Ob kosilu le - kosilo

pizza.jpg

Ali tudi vi med kosilom gledate  televizijsko serijo ali film? Zakaj ne bi ob obedu delali le ene stvari – torej jedli? Študije so namreč pokazale, da se prej nasitimo, če se osredotočimo le na hrano, pa tudi lakota nas zagrabi kasneje kot tiste, ki so ob kosilu delali še kaj drugega.

Zvečer pa sveče, vino, kopel...

wine.jpg

Zvečer se pocrkljajte – prižgite sveče, natočite si dobro vino in uživajte. V roke vzemite sproščujočo knjigo ali pa si privoščite penečo kopel – kdaj ste si nazadnje privoščili takšne užitke? Tudi vaš partner zagotovo ne bo imel nič proti.