Po preprogi razlit vosek naj ne bo vzrok za slabo voljo – odstranimo ga lahko že v nekaj preprostih korakih. Najprej vzemite žlico in vosek postrgajte, kolikor se da. Potem vzemite kocko ledu in jo položite na madež za približno 30 do 60 sekund in počakajte, da vosek zmrzne. To vam bo pomagalo, da boste lahko z žlico postrgali še več njegovih ostankov.

vosek.jpg

Ko ste odstranili že vse, kar se je odstraniti dalo, madež pa je še vedno viden, ga prekrijte s papirnato vrečko in nanjo postavite rahlo segret likalnik. Tako se bo vosek začel topiti. Likalnik držite na enem mestu le 20 sekund, sicer lahko zažgete preprogo. Papirnata vrečka bo na mestu, kjer se jo je oprijel, vosek postala mastna, zato za vsako naslednjo potezo postavite na madež čisto površino vrečke. Postopek nekajkrat ponovite in madež boste odstranili.

Z alkoholom nad ostanke madeža

Včasih pa madež vseeno ostane viden. Takrat vzemite belo brisačo, jo nakapajte z alkoholom ter nežno nekajkrat obrišite madež. Na koncu sperite s čisto vodo in ne pozabite s suho brisačo odstraniti tudi ostankov vode.