Eko božič za ljubitelje narave

Prijatelje, ki se navdušujejo nad okolju prijaznimi načini bivanja, ne marajo kičastega dekorja, sijaja in umetnih stvari, cenijo pa kreativnost, izvirnost, vonje in okuse narave, presenetite z božičnimi darili zavitimi v ovoni papir.

deco1.jpg

Zraven dodajte suhe plodove in cvetove rož, kot so na primer posušeni obročki limon in pomaranč, cimetove palčke ali janeževe zvezdice. Piko na i pa naj doda okrasna  pentlja iz rafije ali vrvi. Darilo bo poleg tega, da je lepo, tudi dišeče. Obročke citrusov boste najlažje posušili na radiatorju, ob tem pa se bo tudi stanovanje navzelo prijetno dišečega vonja.

Božič z nadihom starinskega za ljubitelje klasike

dvi.jpg

Za zavijanje darila v duhu starinskega si je treba vzeti čas. Takšna dekoracija bo razveselila babico, mamo, sestrično ali izbirčno teto. Poleg dekorativnega papirja so ključni predvsem dodatki, kot so na primer posušeno cvetje, svež bršljan ali kroglice iz žice, ki jih lahko izdelate sami. Dovolj bo, če vzamete tanko žico, ki je enostavna za zvijanje, in jo omotate v rahlo, zračno in z vseh strani prepleteno kroglo. Za suho cvetje izberite hortenzije in vrtnice, ki jih lahko obarvate s srebrnim ali zlatim prahom.

Bleščeč božič, s katerim ne morete zgrešiti

dime.jpg

Z darilom, ovitim v razkošen in bleščeč papir, boste razveselili tako družino kot prijatelje, ljubitelje klasičnega, umetnike, mlado in staro. Pomembno je, da izberete lep sijajen papir in ga na eni strani malce pred robom ovijete z dekorativnim trakom. Nanj nalepite drobne okraske: zvezdice, novoletne kroglice, angelčke… Na trak napišite z zlatim pisalom še ime obdarovanca. Slednje je predvsem uporabno, če nameravate zaviti vsa darila v enak papir – tako se vam ne bo moglo pripetiti, da bi kdo dobil napačno darilo.

Pisani božič za najmlajše

dotroci.jpg

Otroci obožujejo blišč, barve, pisanost in seveda sladkarije. Zakaj ne bi torej vsega naštetega združili v enem darilu?

Darilo zavijte v ostanke okrasnih papirjev, ki jih zlepite z notranje strani z lepilnim trakom. Namesto pentelj nalepite miniaturna darilca, ki naj v notranjosti skrivajo bombon ali čokolado. Za še več okrasja uporabite cikcak-škarje, dodajte nalepke, zvezdice in bleščeče okraske.

Zelenordeči božič za nepričakovanega gosta

dzeleni.jpg

Takšno darilo lahko izdelate v nekaj minutah, poleg tega pa zanj ne potrebujete posebnega znanja in veščin. Preprosto vzemite rdeč okrasni papir z božičnimi motivi ali kakšno drugo barvo papirja, ki ga lahko kombinirate z nesvetlečimi ali svetlečimi dekorativnimi trakovi v zeleni ali kakšni drugi vam ljubi barvi.

Če boste uporabili pisan papir, vam svetujemo, da v tem primeru ne pretiravate s trakovi; izberite le enega, ki naj bo bleščeč.