Keramične ploščice niso edini material, s katerim lahko obložimo stene v kopalnici, čeprav so zagotovo najboljša rešitev za območje okrog kadi ali kabine za tuširanje. Druge dele sten lahko polepšamo tudi z barvami.

Prenova z barvami

kopalnicamodra.jpg

Najboljša izbira sta modra in zelena, ker sta jasni in zračni barvi. Modra barva, ki jo povezujemo z vodo, je za kopalnico prava izbira. Priporočljiva je tudi za manjše kopalnice, saj navidezno poveča prostor. Rumena prinese v kopalnico svež začetek dneva, vijolična pomirja, zato je idealna za večerne ure, prav tako pa tudi krepi in poživlja. Turkizni odtenek vnese v prostor živahnost, zato je prav tako primeren za manjše kopalnice.

Barve niso namenjene le enobarvnemu lepšanju sten, temveč se lahko z njimi učinkovito poigrate. Bele stene popestrite z vodoravnimi ali navpičnimi progami različnih odtenkov. Ni nujno, da so črte videti kot iz škatlice – privoščite si potep v svet domišljije in izživite svojo ustvarjalnost. V kopalnico se lepo poda tudi vaza s suhim cvetjem, s spomladansko cvetočimi vejami ali aranžma s školjkami, ki spominja na počitniška doživetja.

Izkoristite prostor

kopalnicaomarica.jpg

Ne glede na položaj kotlička v kopalnici je zid nad njim pogosto neizkoriščen. Temu se boste izognili z montažo polic ali enostavne omarice, v katero lahko shranite številne drobnarije in dekorativne predmete. Enostavno ogledalo polepšajte z novim okvirjem in že bo kopalnica imela nov videz.

Črno-bele keramične ploščice so ena izmed klasik. Popestrite jo z rumeno obarvanimi stenami, s katerimi boste obrobili bele okenske okvirje in tramove vrat. Romantično razpoloženje bo dodal klasično oblikovan lestenec nad ogledalom z videzom omarice. Tako polepšan ambient ne potrebuje drugih dekorativnih detajlov.

Poigrajte se z okrasnimi predmeti

kopalnicacrnobele.jpg

Uokvirjene slike niso v kopalnici nikakršna novost, a kljub temu vas želimo spomniti, da lahko s tem učinkovitim detajlom vnesete v prostor želeno spremembo in ga poživite. Največji učinek boste dobili, če boste okrasne predmete postavili v snežno belo kopalnico. Dovolj je že nakup novih brisač in sprememba je več kot očitna.

Tisti, ki uživajo v lepem interjerju, vnašajo vanj dekorativne detajle glede na letni čas. Tako vedno znova doživljajo v domu drobne spremembe.