Zelena je barva prihodnosti

Sušilni stroji opravljajo delo, ki ga v daljšem časovnem obdobju z izhlapevanjem opravi tudi narava sama. Zato so sušilni stroji pogosto postavljeni pod kritiko ekološko ozaveščenih potrošnikov. A vendar lahko priznamo, da je sušenje perila velikokrat odvečno delo, ki nam daljša seznam že tako velikega števila gospodinjskih opravil. Poleg tega je sušenje na zraku časovo dolgotrajen proces, ki ne ustreza sodobnemu načinu življenja. Tega se zavedajo tudi pri podjetju Electrolux in zato želijo doseči kompromis po starem načelu »da bo volk sit in koza cela«. Z novim sušilnim strojem Electrolux imate lahko tako na znatno varčnejši način svoje najljubše oblačilo primerno za nošnjo v najkrajšem možnem času!

Najnovejši Electroluxov sušilni stroj s toplotno črpalko EDH97981W je s 50-odstotnim prihrankom energije svojega predhodnika med sušilnimi stroji prehitel za desetino. Kljub prihranku zaradi nižje temperature pa vam novi sušilni stroj nudi tudi učinkovito, a nežno sušenje vaših najljubših oblačil.

Prihranek s pomočjo toplotne črpalke

Eden izmed glavnih razlogov za visoko porabo energije sušilnih strojev je dejstvo, da se morajo segreti na visoko temperaturo. Pri sušilnem stroju s toplotno črpalko pa je tokokrog zaprt, tako da se toplote oziroma energija ne izgubita. Energija v tokokrogu, vključno z energijo, ki jo dovažamo s kompresorjem, se ohrani in uporabi v postopku ter se ne izgublja v okolju. Kondenzacijski stroj s toplotno črpalko pa ima bistveno nižjo porabo energije tudi zato, ker je njegova temperatura med sušenjem za 20 stopinj Celzija nižja kakor pri običajnih kondenzacijskih sušilnih strojih. Zato je sušenje v Electroluxovem sušilnem stroju s toplotno črpalko veliko nežnejše do perila in primerno za občutljivejše tkanine.

Velika zmogljivost sušenja

Sušilni stroj EDH97981W bo kljub svoji varčnosti in nežnosti zmožen posušiti tudi 7 kilogramov mokrega perila. Poleg svoje tehnične zmogljivosti pa ima še nekaj lastnosti, ki lajšajo uporabo sušilnega stroja. Da ne bi v njem ostali kosi perila, je na dnu bobna vgrajena luč. Nadzor nad sušenjem in preglednost nad različnimi programi pa nam omogoči velik LCD-prikazovalnik. Med številnimi naprednimi funkcijami stroja je tudi zamik vklopa delovanja.