Priprava novoletne zabave zahteva nekaj načrtovanja. Tematske zabave so vedno dobrodošle; gostom sicer povzročijo nekaj dela z iskanjem primerne oprave, hkrati pa se zavejo, da bo dogodek nekaj posebnega. Zabavo lahko prestavite v 70. ali 80. leta minulega stoletja, ali pa se odločite za glamurozne kreacije srebrno-sivega videza, ki še najbolj spominjajo na nenavadna bitja iz vesolja. Kakorkoli že, izberite temo, ki vam je všeč in gostom dovolj zgodaj razpošljite vabila.

tema.jpg

Izbira lokacije

Lokacijo izberite dovolj zgodaj, tako da se boste lahko pripravili in v primeru težav izbrali novo. Če nameravate najeti mizo ali prostor v lokalu, si pridobite tudi pisno zagotovilo, ki bo garancija, da boste res dobili tisto, kar ste plačali. Po internetu pobrskajte za idejami o dekoraciji, temah in načrtovanju zabave. Ena boljših je stran www.party411.com.

dekoracija1.jpg

Obvestite prijatelje

Pred načrtovanjem zabave preverite ali bodo vaši prijatelji imeli čas, da se je udeležijo. Pokličite nekaj bližnjih in jim razgrnite svoje načrte. Potem razpošljite privlačna elektronska vabila še drugim. Pri tem ne pozabite dopisati omejitve števila gostov, ki jih lahko pripeljejo s seboj.

Privlačna dekoracija

dekor.jpg

Novoletna dekoracija bo mnogo bolj vidna, če bo preprosta in postavljena na pravo mesto. Najbolj opazna so vedno vhodna vrata, ki na goste naredijo prvi vtis. Okrasite jih z nizom belih ali pisanih lučk, baloni ali preprostim aranžmajem. Vedite tudi, da se bodo gostje med zabavo pomikali po prostoru, zato bo najlepše, če se pri okraševanju osredotočite predvsem na strop. Nekaj lepih dekoracij bo poleg drugih detajlov v prostoru poživilo dogajanje, ambient pa ne bo videti prenatrpan.

Priprava hrane in pijače

hrana1.jpg

Izognite se skrbem okrog priprave hrane in goste povabite, da na zabavo prinesejo svojo najljubšo novoletno jed. Če bo gostov več, je najbolje pripraviti hladen bife, pri katerem si vsak hrano postreže sam. Tako boste imeli manj dela. Pripravite pa lahko tudi nekaj grižljajev, kot so pecivo, kanapeji, suši, čips, slane palčke, ovite s pršutom, tortilje, različne omake, zavitke, sendviče, rezine sadja…

Ponudba pijače naj poleg alkoholnih vsebuje tudi zdrave in osvežilne napitke, kot so voda, mešanice sadnih sokov iz doma iztisnjenega sadja, mlečni napitki z dodatkom sladoleda… Tako boste zabavo spremenili v druženje in spodbudili k uživanju vse čute. Popivanje že zdavnaj ni več dobrodošlo.

Zadnje malenkosti

nazdravljanje.jpg

Če ste vabila že poslali, je nekaj dni pred zabavo čas, da ljudi, ki so vam resnično pomembni, pokličete in jih še enkrat osebno povabite na zabavo. Preverite ponudbo okraskov in dokupite še zadnje detajle. Zadnji dan pred zabavo nakupite še hrano in sveže sadje.

Prihod gostov

ura.jpg

Na odločilni dan se kar najbolj sprostite. Trud, ki ste ga vložili v načrtovanje zabave, se vam bo v vsakem primeru obrestoval, zato naj vas nikar ne skrbi. Ko gostje začnejo prihajati, jim vrata odprite nasmejani in zadovoljni – pokažite jim, da ste veseli, ker so vas počastili s svojim prihodom.

Ponudite jim prigrizke, prižgite avdio- in videonaprave in pripravite pijačo. Zabava naj se začne! Opolnoči pa nikar ne pozabite na obvezno odštevanje še zadnjih sekund do novega leta.