Reliefne stenske plošče so postale trend, saj jih lahko polepšamo s poljubnimi vzorci, od takšnih z videzom finih tkanin do močnih geometrijskih oblik. Če iščete način, kako popolnoma spremeniti videz prostora, potem so reliefne stenske plošče dobra izbira.

Poudarite prostor s teksturami


S teksturami lahko prostor poudarimo hitro in enostavno. Ena od prednosti dekoriranja s teksturami je prav v tem, da v prostoru pričaramo različna razpoloženja - umirjeno, dramatično, ekstravagantno, futuristično ali klasično – ne da bi nam bilo ob tem treba spreminjati postavitev pohištva, talnih oblog ali arhitekturnih detajlov.

Reliefne plošče so na voljo v posameznih listih. Prilepimo jih na steno in jih pustimo v belem odtenku ali pa jih prebarvamo. Nekateri izmed modelov pa so na voljo tudi v želenem barvnem odtenku. Reliefne stenske obloge so dober način za polepšanje notranjih sten v stanovanju. Katere bomo izbrali, pa je odvisno od vizualnega učinka, ki ga želimo doseči.

Do razgibanega videza sten z barvami


Močne teksture so lepe, a pogosto imamo v stanovanju rajši manj opazen dekor, ki umiri pogled. Vtis strukturirane stene dobimo tudi s slikarsko tehniko, pri kateri zmešamo različne barvne odtenke in glazure, ter z različnimi orodji, kot so gobice, lopatice, široki čopiči, pričaramo tridimenzionalni videz želene površine.

Stene, ki so videti kot umetnine


Večplasten videz sten bomo dobili tudi s freskami, dekorativnimi vzorci in iluzionističnim slikarstvom. Pri slednjem gre za umetniško tehniko, za katero je značilno ustvarjanje realističnih podob in arhitekturnih ozadij. Ta steno odprejo in ustvarijo realistično okolje, v prostor pa vnesejo dodatno dimenzijo. Tako polepšan prostor dobi nov značaj in dramatično spremeni razpoloženje. Stene, ki spominjajo na umetnine, so po navadi delo umetnikov ali izučenih pleskarskih mojstrov. Prostor lahko polepšate tudi s plastičnimi nalepkami, tapetami in freskami »naredi sam«.

Ubežite monokromnosti prostora 


Nekaterim je všeč monokromen videz interjerja, za katerega je značilna skromna barvna lestvica. Takšen prostor boste najlaže poživili s teksturami, kot so dekorativne tkanine in stenske obloge ali pa mešanica obojega. Tako prostoru z enotno barvno shemo ne boste odvzeli značaja, temveč boste le poudarili njegovo osebnost.