Novi Philips Cinema 21:9 je prvi polni HD 3D-ready TV-aparat po zgledu pravega 3D-doživetja v kinu, ki gledalcu omogoči, da filme gleda tako, kot je bilo mišljeno: brez črnih robov, manjkajočih podrobnosti ali popačene slike. Namenjen je predvsem filmofilom, ki prisegajo na edinstveni kinoformat brez kompromisov. Zaslon je obdan tudi z osvetlitvijo Ambilight, zaradi česar se zdi ta še večji in omogoči poglobljeno doživetje gledanih vsebin.

Neverjetna kakovost slike

S funkcijama Philips Perfect Pixel HD Engine in LED Pro deluje Cinema 21:9 hitreje in zagotavlja ostrejšo in bolj čisto sliko, tehnologija Philips Active 3D pa uporabniku omogoči, da doživi vrhunsko polno HD 3D-dimenzijo tudi doma.

Net TV: on-line storitve

Cinema 21:9 odlikuje Philipsova storitev Net TV, ki med drugim omogoča izposojo filmov preko spletnih videotek, ogled zamujenega TV-programa, brskanje po svetovnem spletu in še mnogo več, obenem pa še prikaz več slik hkrati, s čimer lahko uporabnik istočasno spremlja več programov.

Tretja dimenzija

Najpopularnejša novost na trgu je možnost prikazovanja tridimenzionalne slike na televizorju, ki jo omogoča tudi nova Cinema 21:9. Gre za sliko, ki na videz izstopa iz zaslona oziroma jo vidimo v globino. Za predvajanje potrebujemo predvajalnik, običajno 3D-Blu-Ray, lahko pa tudi računalnik, satelitski sprejemnik ali multimedijski predvajalnik. Prek digitalne HDMI-povezave ga povežemo na televizor. Sprejem 3D-vsebin je mogoč tudi prek digitalnega antenskega sprejema DVB-T ali DVB-C.

3D-slika

Prenos 3D-vsebin lahko iz priključene naprave poteka le prek HDMI-povezave s podprtim standardom 1,4 ali višjim. Televizor 3D-film sprejme, obdela in nato izmenično s frekvenco osveževanja prikaže slike videofilma za levo in desno oko. Zaradi tega principa potrebujemo posebna očala, ki zagotavljajo pravilno razpoznavanje prikazane vsebine.

Na 3D-ready TV se priklopi oddajnik, prek katerega televizor krmili očala. Povezava z očali je infrardeča ali radijska. Očala imajo vgrajen ustrezen sprejemnik, napajajo se iz baterije, delujejo kot polarizacijska in s sinhroniziranim delovanjem glede na prikaz slike na zaslonu levemu in desnemu očesu odpirajo pogled nanj. Vsako oko tako vidi le tisto vsebino, ki mu je namenjena.