Zakaj ne bi namesto plastičnega in papirnega materiala za dekoracijo letos uporabili takšnega, kakršnega lahko januarja vržete na kompost, kjer se bo naravno razgradil?

Buče

Majhne buče so čudovite in raznovrstne. Lepo jih lahko razporedite na verandi, ali pa za jedilno mizo naredite okrasno ikebano. Omeji vas lahko le vaša domišljija!

 

gourd.jpg

Storži bora

Zagotovo ste vsaj enkrat v življenju storže že uporabili za kakšno dekoracijo! To je še eden v vrsti naravnih materialov, iz katerega lahko ustvarite čudovit praznični venček. Na vrhu jim namestite vrvice, s katerih lahko visijo nad vrati ali pa vzdolž stene.

storz.jpg

Jesensko listje

Treba je priznati, da je za to morda za večino ljudi že prepozno, a morda lahko na kakšnem področju države še vedno najdemo jesensko listje v rdeči, rumeni in oranžni barvi, lepe dekoracije pridejo v kombinaciji z jesenskimi plodovi.

 Ustvarjanje šopkov iz listja je lahko zelo zanimiv projekt, ki ga lahko ustvarjate skupaj z otrokom.

list.jpg

Palice in vejice

Palčice in vejice v praznično dekoracijo prinesejo občutek rustike. Oblikujete jih lahko v lepe vence, ki so enostavni za izdelavo. Okrasite jih lahko tudi z barvnimi kamenčki, če želite.