Čeprav nakupovanje stežka spremenimo v pravo vadbo, pa vam predstavljamo nekaj trikov, kako vsaj na nek način storiti nekaj dobrega za svoje telo (in si ne samo prislužiti bolečih stopal ob koncu dneva).

Čimveč hodite

shop2.jpg

To je prva lekcija. Parkirajte daleč stran od trgovine – pa vam ne bo treba iskati parkirnega prostora. Po vsej verjetnosti boste v trgovino prišli prej, kot če bi 15 minut iskali parkirišče pred vhodom. Čeprav nakupovanje ni ravno tek po trim stezi, pa razdalja , ki jo premagate med hojo po trgovinah, ni zanemarljiva. Med enim nakupovanjem lahko naredite od 3 do 4 kilometre, kar ni malo. In če seštejete vse nakupovalne pohode v enem mesecu, ste v bistvu pravi športnik!

Po nakupih se odpravite s pedometrom

Presenečeni boste, ko boste videli, koliko prehodite med povprečnim nakupovanjem. Uporabite pedometer in merite razdalje. Postavite si cilj (recimo 1000 korakov) in se sprehodite po trgovinah. Ogledovanje izložb je dovoljeno le, če ne upočasnjuje vašega ritma.

Ob vsaki priložnosti stisnite trebušne mišice

Ko čakate na vrsto v blagajni, stisnite popek čim globlje v notranjost, enako naredite z rebri. Držite 10 sekund in ponovite. Ta vaja bo okrepila vaše stegenske in trebušne mišice.

Dvigovanje vrečke

shop1.jpg

Če imate v rokah vrečke, iztegnite roke in vrečke dvigujte predse na primer v vrsti za stranišče (kot bi dvigovali uteži). Naredite 15 ponovitev za lažja in 20 ponovitev za težja bremena.

Uporabite košarico

Če boste v trgovini kupili samo nekaj reči, uporabite košarico namesto vozička. Tako boste nesli vse nakupljeno in tako krepili mišice (in tudi manj zapravili). Med sprehodom po trgovini menjavajte levo in desno roko.

Naredite počep

Kadar se morate skloniti po določen predmet, raje naredite počep. Ponovite, kjer koli lahko. S tem boste krepili stegenske, zadnjične in trebušne mišice. In si prihranili bolečine v hrbtenici.

Iztegnite se do najvišje police

Kadar sežete do visoke police, ostanite iztegnjeni 10 sekund. Ponovite 5 -krat. Če vam je nerodno, se pretvarjajte, da ne veste, kateri izdelek izbrati. Tak strečing vam bo pomagal krepiti noge, hrbet in roke, hkrati pa vzdrževati ravnotežje.

Lovite ravnotežje na eni nogi

Na blagajni poskusite stati na eni nogi, pri tem pa skrčite drugo nogo in rahlo pokleknite. Obdržite položaj 90 sekund, nato ponovite z drugo nogo. Brez skrbi, nihče vas ne bo opazil. Vsi bodo strmeli v svoje prepolne vozičke ali v blagajnika.

Naj bo Carrie Bradshaw vaša vzornica

Vse vernice Sex and the City vedo, da je Carrie izjavila, da je »šoping moj kardio«, zato ji sledite tudi vi. Dajte si duška in v tradicionalni decembrski nakupovalni mrzlici naredite še nekaj zase.