Terapevtski pomočnik v šoli za gluhe otroke

Jazbečar Spark se je naučil nekaterih preprostih ukazov, kot so sedi, lezi, miruj in hodi poleg. Po zaslugi zapornikov so psa kot terapevtskega pomočnika poslali v šolo za gluhe otroke v Fultonu, kjer se skupaj z njimi uči govorice gluhih, piše Reuters. Kinologi menijo, da bodo psa lahko naučili tudi znakov, ki mu bodo dali na znanje, kdaj je čas za obrok in odhod na sprehod.

jazbecar.jpg

Vodja centra za gluhe otroke v Fultonu je z veseljem sprejela Sparkovo pomoč. Meni, da bo delo s psom za otroke sijajna izkušnja. Zaporniki v okviru programa »Puppies for Parole« (kužki za pogojni odpust) zdaj urijo tudi Peti, samico bostonskega terierja, ki bo prav tako lahko postala terapevtski pes.

Program reševanja psov z ulice

"Program rešuje z ulic pse, ki bi jih najverjetneje uspavali,"  je dejala Tina Holand, koordinatorka aktivnosti v zaporu Liking. "Sodelovanje v njem zapornikom omogoči, da opravljajo neko koristno dejavnost. Vse skupaj je mnogo boljše od tistega, kar smo pričakovali. Cilj zapornikov je, da vsi psi, ki jih trenirajo, najdejo novi dom."