Hiša, ki nosi ime zemeljska ladja, je v celoti izdelana iz odpadnih materialov. Pitno vodo dobiva s pomočjo sistema za filtriranje deževnice, njene v zemljo zakopane cisterne pa lahko shranijo do šest tisoč litrov vode. Sistem pametnih instalacij razporeja energijo v notranjosti hiše in napaja gospodinjske naprave. Čeprav njena lastnika Scott Elder in Karla Lund ne prisegata na mikrovalovno pečico in nekatere druge gospodinjske pripomočke, vseeno ne moreta brez hladilnika, ki deluje s pomočjo 24 -voltnega enosmernega toka.

Unikatna gradnja

h2.jpg

Lastnika in nekaj prostovoljcev, ki sebe imenujejo za bojevnike smeti, je zemeljsko ladjo postavilo iz smeti. Gre za zadnji prototip arhitekture, ki je delo bojevnika smeti Taosa oziroma arhitekta Michaela Reynoldsa. To ime je dobil v dokumentarnem filmu, ki prikazuje njegova arhitekturna prizadevanja

Hiša z dvema spalnicama in še mnogo več

h1.jpg

Unikatna arhitekturna stvaritev je pokrita z velikimi steklenimi zidovi. Ti so nagnjeni, da lahko v hišo pride kar največ svetlobe. Čeprav je hiša večino zgrajena iz odpadkov, kot so pnevmatike, steklenice za pivo in pločevinke, pa ima ta kar 1.100 kvadratnih metrov velika konstrukcija dve spalnici, kopalnico in zimski vrt, ki se razprostira na 750 kvadratnih metrov površine, jedilnico in kuhinjo. Del hiše je tudi tako imenovano živčevje oziroma centralni sistem stavbe, ki s pomočjo pametne instalacije hišo napaja z energijo.

Video si lahko ogledate tukaj.